Szegedi Arcok

Pofátlan(tan)ítás, Szegeden: a Centrumnál piroson átsétáló gyalogosokat filmezi és bünteti a rendőrség

Megvan a rendőrség Pofátlan(tan)ítás című sorozata? Ez az, amiben álcázott autóból, fedélzeti kamerával veszik fel a közlekedési kihágásokat, majd töltik fel a Baleset-megelőzés közösségi oldalára a szabálytalankodó autósok produkcióit. Most hétvégén a gyalogosokra váltottak, a rejtett kamera többek között Szegeden filmezte le a piroson átsprintelő gyalogosokat, a Mars téren és a Centrum Áruháznál.

Íme a szegedi piroson történő átsétálások:

Ne utánozd a videóban szereplő szegedieket, balesetveszélyes, ráadásul drága móka egyben. A szabálysértési törvény alapján – az adott szituáció elbírálását követően – figyelmeztetés, 5-50 ezer forintig terjedő helyszíni – és 5-150 ezer forintig terjedő szabálysértési bírság szabható ki a gyalogosokra, ha megszegik a közlekedés rendjét.

Két hete így járt Mónika nevű olvasónk is, aki Németországból látogatott haza Szegedre, a pár napos kiruccanás alkalmával pedig elkövette ugyanazt a bakit, mint a fenti videóban szereplő hölgy: bár piros volt a lámpa a Tisza Lajos körút (egykori) Centrum Áruház előtti átkelőjénél, ő úgy volt vele, átugrik a következő, mindössze három méterre lévő járdaszigetre, úgysem jön semmi. Jött, egy rendőrautó. Móni esetében 30.000 Ft volt a büntetés, mint írta, nem is látta, hogy a hatóság ott van a közelben.

Videó: Baleset-Megelőzés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb