Közélet

Napi összefoglaló: Szegeden lesz az idei Hőlégballon Európa Bajnokság, nyilvános, hányan haltak meg az oltás után

Óriási bejelentés hozta lázba a szegedieket a mai napon, ugyanis a szervezők bejelentették, hogy városunk ad otthont szeptemberben az idei Hőlégballon Európa Bajnokságnak. A mai Kormányinfón is szolgáltak nekünk újdonsággal, Gulyás Gergely közölte, hányan haltak meg az oltást követően hazánkban. Ha lemaradtál a nap legfontosabb híreiről, összefoglalónkkal gyorsan bepótolhatsz mindent!

NYILVÁNOS, MENNYI MAGYAR HALT MEG AZ OLTÁS UTÁN – AZ UTOLSÓ ONLINE KORMÁNYINFÓ

Ma délelőtt a szokásos 11 helyett kivételesen 9-től rajtolt a Kormányinfó, a kormány szerdai ülésen meghozott legfrissebb döntéseket videó stream és szöveges tudósítás formájában is hoztuk.

HELYZETJELENTÉS A HARMADIK HULLÁM VÉGÉRŐL: 315 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, 22 SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN

5 millió 227 ezer a beoltott, 315 az új fertőzött, elhunyt 18 beteg – adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtök reggel. Szegeden és környékén mindössze 22 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában, lélegeztetőgépen 77 honfitársunk van.

BRAVÚROS ÉLETMENTÉS: EGY SZEGEDI ÚJSZÜLÖTT VOLT AZ ELSŐ AZ ORSZÁGBAN, AKIT MŰTÜDŐVEL SZÁLLÍTOTTAK BUDAPESTRE

Szegedről a budapesti Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetbe (Gokvi) vittek egy életveszélyben lévő újszülöttet, akinél úgynevezett ECMO-készüléket kellett alkalmazni.

MEGSZÓLALT A TERRORIZMUSSAL VÁDOLT FÉRFI APJA

Megszólalt a terrorizmussal vádolt 21 éves kecskeméti férfi ügyvédként dolgozó édesapja, aki egyelőre csak annyit mondott, hogy jelenleg védőügyvédet keresnek a fia számára, illetve hogy mindent meg fognak tenni a védelme érdekében, írta meg az Index a Ripost nyomán. 

MINDEN, AMIT A SZEGEDI HŐLÉGBALLON EURÓPA – BAJNOKSÁGRÓL TUDNI AKARTÁL

Nagy nap ez a mai a magyar hőlégballonozás történetében, hiszen a mai napon a Szegedi Közlekedési Társaság, mint az esemény fővédnöke, bejelentette a Szegedi Repülőtéren tartott sajtótájékoztatón, hogy 2021-ben, szeptember 12 és 18. között városunk ad otthont a Hőlégballon Európa-bajnokságnak. A rendezvény nyilvánossá tétele nem véletlen esett erre a napsütéses csütörtökre, ugyanis 210 évvel ezelőtt (1811. június 3-án) pontosan ezen a napon repült először hőlégballon Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb