Mindenmás

Napi pakk: zivatarokkal érkezik a vasárnap Szegedre, bajnok a MOL-PICK Szeged!

Zivatarokkal köszönt ránk a hét utolsó napja Szegeden, de ha nem ijedsz meg egy kis zuhétól, ma is vár téged a Szent István téri kézműves- és borpiac. És, ha már ott jársz, ne hagyd ki a lehetőséget, ha van védettségi igazolványod, akár a Víztoronyba is felmehetsz! Használd ki a hétvégét és pihizz ma is sokat, miközben a Szeged365 szállítja neked a legfrissebb híreket!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Norbert, Cintia, Kolos, Klaudia, Felícia és Gilbert nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 194 éve, 1827 – ben megtartották az első lóversenyt Pesten.
  • 108 éve, 1913 – ban megszületett Gobbi Hilda, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő (Mágnás Miska, A hölgy egy kissé bogaras).
Fotó: erdelyinaplo.ro
  • 139 éve, 1882 – ben Henry W. Seely New Yorkban szabadalmaztatta az elektromos vasalót.
  • 56 éve, 1965 – ben a Rolling Stones megjelentette “Satisfaction” című számát.
  • 73 éve, 1948 – ban meghalt Louis Jean Lumiere feltaláló, filmrendező, aki testvérével a mozgófilm fejlesztésén dolgozott.
  • Ma 51 éves Kálloy Molnár Péter színész, költő, műfordító, rendező, énekes.
  • 1984. június 6-án Szegeden fölavatták a könyvtár és a levéltár új épületét. Könyvtárunk megkezdte működését új helyén, a Dóm téri hatszintes üvegpalotában.

ZIVATAROS VASÁRNAPRA SZÁMÍTHATUNK SZEGEDEN

Ugyan a nyárias meleg kitart vasárnap is, a hét utolsó napját már biztosan nem ússzuk meg szárazon, ugyanis az Időkép előrejelzése szerint záporok és zivatarok csapnak le ránk Szegeden és környékén.

MA FOLYTATÓDIK A DZSEMBORI A SZENT ISTVÁN TÉREN

Hatalmasat pörgött a pünkösdi vásár az Öreg Hölgy tövében, ezért úgy tűnik, hogy nem maradunk dzsembori nélkül Szegeden, ugyanis újra jön a Szent István téri kézműves- és borpiac! A Szegedi Városkép és Piac ma jelentette be a jó hírt, ami szerint június 4-től 6-ig ismét kedvünkre válogathatunk a kedvenc borainkból és a temérdek kézműves portékából.

MA IS LÁTOGATHATÓ A SZENT ISTVÁN TÉRI VÍZTORONY

Szombaton és vasárnap 11 és 16 óra között – az érvényes járványügyi szabályok betartása mellett – látogatható lesz a Szent Isván téri víztorony – írja közösségi média oldalán a Szegedi Városkép és Piac, majd hozzá teszik, a jegyváltáshoz védettségi igazolvány és maszk szükséges.

…ÉS A VÉGÉRE A LEGFONTOSABB: HÁROM ÉV UTÁN ÚJRA BAJNOK A MOL-PICK SZEGED!

Bár szerintünk már nincs ember a galaxisban, aki ne tudná, azért ide írjuk (olyan jól esik): negyedjére is magyar bajnok lett a MOL-PICK Szeged!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb