Közélet

Napi összefoglaló: alacsony számok jöttek hétfőre, Jonas Källman nevét fogja viselni az épülő szegedi Aréna egy szektora

Csupa izgalmakkal telt a hétfői nap Szegeden, mutatjuk a nap legfontosabb történéseit! Mára csaknem felére csökkent a tegnapihoz képest az új fertőzöttek száma, és Szlávik János szerint bizony kelleni fog a harmadik oltás is. Búcsúzott a bajnok MOL-Pick Szeged Jonas Källmantól, akinek a nevét fogja viselni az új szegedi Aréna egy szektora. Volt itt még ma egy kis határinfó érdekesség is, míg a helyi Arany János Általános Iskolánál elszomorító történet látott napvilágot. Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

ALACSONY SZÁMOK HÉTFŐRE

Befutottak a hétfői adatok, csaknem a felére csökkent a tegnapihoz képest az új fertőzöttek száma. Mutatjuk: az elmúlt 24 óra adatai alapján mindössze 81 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 806 089 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 6 új esetet regisztráltak tegnapról mára. 

HARMADIK OLTÁS IS KELL SZLÁVIK SZERINT

“Biztos, hogy fog kelleni harmadik oltás” – szögezte le Szlávik János, infektológus. Azonban – mint mondta – egyelőre még nincsenek adatok, nincsenek tudományos bizonyítékok a harmadik oltással kapcsolatban. Szlávik János szerint más oltások jönnek, olyan mutánsok ellen is hatékony vakcinák, amelyekkel érdemes lesz majd a harmadik oltást is elvégezni. 

MA BÚCSÚZOTT A MOL-PICK SZEGED JONAS KALLMANTÓL

Évzáró családi napot tartottak ma délután a bajnok MOL-Pick Szegednél, amelyen bejelentették többek között azt is, hogy a távozó Jonas Källman nevét fogja viselni az új szegedi Aréna egy szektora, valamint visszavonultatják az általa használt 8-as számot Szegeden.

BRUTÁL VOLT A HAJTÁS HÉTVÉGÉN A HATÁRON

Csaknem 134 ezer utazó használta az elmúlt 72 órában a megyei határátkelőhelyeket, akik több mint 46 ezer járművel lépték át az országhatárt. A belépő forgalom volt az erősebb – olvasható a police.hu oldalon.

FOLYTATÓDIK A SZÚNYOGOK PERMETEZÉSE A TISZA-SZAKASZÁN

Folytatódik a szúnyoglárvák elleni védekezés: a következő napokban további biológiai kezelésekre kerül sor a Csongrád-Csanád megyei Tisza-szakaszon, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hernád mentén, Békés megyében a Körösök térségében lévő holtágakban, valamint a Balaton környékén, ahol a korábbi légi beavatkozásokat egészítik ki földi technológiával.

FECSKENDŐK, SZEMÉT ÉS HAJLÉKTALANOK JELENTEK MEG AZ EGYIK SZEGEDI ISKOLÁNÁL

Elfogadhatatlan és egyben elszomorító történettel kereste meg szerkesztőségünket László nevű olvasónk, aki arra hívta fel a figyelmünket, hogy a szegedi Arany János Általános Iskola környékén eluralkodott a fertő: fecskendők a földön, szemét hever mindenhol, ráadásul a helyszín a hajléktalanok gyülekezőhelye lett mostanában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb