Közélet

Napi összefoglaló: módosult a védettségi igazolványokról szóló szabályozás, két baleset is történt ma az 55-ös főúton

Berobbant az igazi hétvége Szegedre, ezzel együtt pedig kijött a legújabb Magyar Közlöny, így módosult a védettségi igazolványokról szóló szabályozás is. Két baleset történt ma az 55-ös főúton: először két autó csapódott egymásnak, majd az árokba fordult egy másik. Mindezek mellett besurranó tolvajt is fogtak, és kezdődik a Nemzetközi Simándy József Énekverseny is Szegeden. Mutatjuk a nap legfontosabb híreit, itt a napi összefoglaló!

MÓDOSULT A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYOKRÓL SZÓLÓ SZABÁLYOZÁS

Módosult a védettségi igazolványokról szóló szabályozás. Erről a rendelet tegnap este jelent meg a Magyar Közlöny legújabb számában. Mint olvasható, ha valakinek 14 napja maradt az igazolvány lejáratáig, vagy lejárt az igazolványa, újra megkaphatja azt. Ennek a feltétele, hogy bizonyítsa: szervezetében vannak még koronavírus-antitestek.

HÉTFŐTŐL 3 KISHATÁR IS MEGNYÍLIK SZEGED KÖRNYÉKÉN

Vége a hosszú, órákig tartó sorbaállásnak, hatalmas könnyítést jelentettek be az utazók számára: hétfőtől újra megindul a határátléptetés a Tiszasziget-Gyála, az Ásotthalom-Királyhalom és a Bácsalmás–Bajmok közötti közúti határátkelőhelyeken.

RENDŐRKÉZEN A SZEGEDI BESURRANÓ TOLVAJ

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai elfogták azt a 37 éves férfit, aki egy alsóvárosi lakópark ingatlanjába besurrant, majd onnan különböző értékeket vitt el.

VOLT MA VALAMI A LEVEGŐBEN AZ 55-ÖS FŐÚTON

Volt valami a levegőben ma, legalább is az 55-ös főút környékén. Két baleset is volt az említett úton: először két autó csattant össze, majd egy másik az árokba borult.

KEZDŐDIK A SIMÁNDY JÓZSEF ÉNEKVERSENY SZEGEDEN

Hétfőn kezdődik a Nemzetközi Simándy József Énekverseny Szegeden, a klasszikus énekes tehetségkutatón négy kategóriában, 36 éves korig mutatkoznak be a magyar és külföldi művészek – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Anya Fernald
'Fel a tetejéhez' gomb