Közélet

Egy-egy szál fehér rózsával emlékeztek meg a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai Nagy Imrére, a mártírhalált halt miniszterelnökre és társaira

Az ötvenhatos vértanúk emléknapján a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai Szegeden, Nagy Imre szobránál emlékeztek a mártírhalált halt miniszterelnökre, társaira, valamint a megtorlás áldozataira – írja a Kormányhivatal Facebook oldalán.

1958. június 16-án hajnalban hajtották végre a halálos ítéletet a forradalmi kormány miniszterelnökén, Nagy Imrén, Maléter Pál honvédelmi miniszteren és Gimes Miklós újságírón. Hazaárulásért és ellenforradalmi tevékenységért ítélték őket halálra. Szilágyi Józsefet, Nagy Imre titkárságvezetőjét 1958 áprilisában végezték ki, Losonczy Géza, a Nagy Imre-kormány államminisztere 1957 végén halt meg a börtönben. 1989. június 16-án Nagy Imrét és négy társát, Gimes Miklóst, Losonczy Gézát, Maléter Pált és Szilágyi Józsefet a Hősök terén, a Műcsarnok lépcsőin ravatalozták fel. A hatodik koporsó a forradalom többi áldozatára emlékeztetett. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal dolgozói egy-egy szál fehér rózsával emlékeztek meg az érintettekre.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: jarisakti
'Fel a tetejéhez' gomb