Kikapcs

Mocselini Rudolf: újraépítjük a Bárkát! Ismét lesz Kézműves- és Régiségkikötő Szegeden

Mára egy igazán tuti hír is befutott: most hétvégén egy kicsit már újra lesz Bárka, bár a kézműves dzsembori helyett most egy Régiségkikötőt tartanak. Szombaton reggel 8-tól este 20.00-ig, antik kiállítókkal és különlegességekkel várják az érdeklődőket, és ha minden jól megy, a Kézműveskikötő egy héttel később térhet vissza a Fokára.

Bár múlt pénteken még nagyon úgy tűnt, hogy kézműves vásárok nélkül marad Szeged, hiszen a Szenti István téri kézműves és borpiac mellett a Bárka Kézműveskikötő is bejelentette, hogy “lehúzza a rolót”.

NEM LESZ EGYSZERŰ ÚJJÁÉPÍTENI A BÁRKÁT

A szomorú hírek után viszont mára jött a jó hír, mégis lesz kézműves dzsembori a Bárkán! Mocselini Rudolf, a kézműves vásárok szervezője elmondta, nem lesz egyszerű “újjáépíteni” a Bárkát, hiszen a járvány jól betett mindenkinek, de mindenféleképpen ezt tervezik: “A járvány elég alaposan megtépázta a kézművesek számát, sokan más munka után néztek. Ezzel párhuzamosan, ha kicsiben is, de csak elindult a rendezvényszezon. Az ország más részein működő termelőket most még nehezebb lenne Szegedre csábítanunk, így főleg a helyi és regionális kiállítókra fogunk építeni.”

BÍZUNK ABBAN, HOGY ŐSSZEL MÁR MINDEN VISSZAÁLL A MEGSZOKOTT KERÉKVÁGÁSBA

“A Szent István téri kézműves piac elindításával nagyon érződött, hogy hárman (a Bárka, a Szent István téri kézműves piac, és ezek mellett a Plaza előtti Bödön Piac, mint harmadik szereplő) már sokan vagyunk, azonban a városi szervezésű rendezvény törlésével talán egy kicsivel több levegőhöz juthatunk. Tehát óvatosan újra elkezdünk felépítkezni! A nyáron csökkentett üzemmódban, de újra fogunk indulni, azután pedig bízunk abban, hogy ősszel egy kicsit visszaáll minden a régi kerékvágásba” – emelte ki a szervező, tehát megnyugodhat mindenki, nem maradunk kézműves piac nélkül Szegeden sem!

És, hogy kedvet kapj, mutatunk egy kis fotóriportot a kínálatból!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb