Közélet

Napi összefoglaló: este kilenctől szúnyogirtás, kiakadtak a szegedi nyugdíjasok, meghosszabbították a járványügyi készültséget

Pörgős egy csütörtök volt ma Szegeden! A kormány meghosszabbította a járványügyi készültséget, viszont végre megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között! Kiakadtak a szegedi nyugdíjasok a Napfényfürdő horror áraira és este kilenctől ismét szúnyoggyérítés lesz – többek között ezekről is olvashatsz a napi összefoglalónkban!

JÁRVÁNYÜGYI KÉSZÜLTSÉG LESZ DECEMBERIG

2021. december 18-ig meghosszabbította a járványügyi készültséget és az azzal együtt járó egészségügyi válsághelyzetet a kormány – derül ki a Magyar Közlöny szerdai számából.

ISMÉT JÁRHATÓ LESZ AZ ÖSSZES HATÁR

Nagyon sokan vártunk már erre a hírre: június 23 – án megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között, jelentette be ma kora délután Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, Facebook oldalán.

BETELT A POHÁR A NYUGDÍJASOKNÁL

A szegedi Napfényfürdőben alaposan átrendezték az árrendszert, a helyieknek járó kedvezményeket is a felére csökkentették, a nyugdíjas bérletet megszüntették. A nyugdíjasok már tüntetnének is emiatt.

ÖT ÓRA KELLETT AHHOZ, HOGY FELHÚZZÁK A MOBIL PARTFALAT

Az akár 11 méter magas vízoszloppal is elbíró mobil falrendszer szerelési gyakorlatát végezték el a mai napon a szegedi vízügyi szakemberek. Mintegy 100 fő vízügyes dolgozó közreműködésével a mobil elemek összeszerelését minden eddiginél rövidebb idő, mintegy 5 óra alatt oldotta meg sikeresen az erre felkészített személyi állomány.

SZÚNYOGGYÉRÍTÉS MA IS SZEGEDEN

Míg a Katasztrófavédelem a jövő hétre tervez, addig az önkormányzat a héten már másodszor indít szúnyogirtást Szegeden. Az önkormányzat közleménye szerint június 17-én, azaz csütörtökön földi kémiai szúnyoggyérítés lesz 731 hektáron Szeged város területén, este 21:00-kor.

ÚJRA LESZ BÁRKA!

Mára egy igazán tuti hír is befutott: most hétvégén egy kicsit már újra lesz Bárka, bár a kézműves dzsembori helyett most egy Régiségkikötőt tartanak. Szombaton reggel 8-tól este 20.00-ig, antik kiállítókkal és különlegességekkel várják az érdeklődőket, és ha minden jól megy, a Kézműveskikötő egy héttel később térhet vissza a Fokára.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: pls cosmetics
'Fel a tetejéhez' gomb