Szegedi Arcok

Megszólalt a rakpart-bunyó egyik résztvevője: arcon térdelték, a földön rúgdosták őket (18+)

Megvan még a múlt pénteki, Huszár Mátyás rakparton “összehozott” tömegbunyó? Két társaság ütötte-rúgta egymást a lépcsők előtt, az összecsapás végén pedig a földön fekvőket rúgdosták, egészen addig, amíg egy tagbaszakadt fickó rendet nem tett az első ránézésre huszonéves fighterek között. A helyszínen készített Reddit-videót követően…

  • megkeresett bennünket az egyik résztvevő,
  • mi pedig megkerestük a rendőrséget.

Íme, a két villáminterjú végeredménye, előtte azonban, ha lemaradtál volna róla, mutatjuk a csütörtökről péntekre virradó éjjel készített szegedi bunyó-videót (18+):

AZ EGYIK SZÓRAKOZÓHELYEN KEZDŐDÖTT A KONFLIKTUS

A videót követően megkeresett bennünket az egyik srác, aki a szenvedő fele volt a konfliktusnak (a felvételen sajnos azok közé tartozik, akiket a végén a földön rúgdosnak össze). Mint a Messenger-interjúnkban írta, az agresszor társaság számukra érthetetlen okból kezdett kötözködni az egyik szegedi szórakozóhelyen, a konfliktus miatt végül mindannyiukat kidobták a helyről. Szerinte őt indokolatlanul paterolták ki, bár, valóban ittas volt. Elmondása alapján odakint esélyük sem volt elkerülni az incidenst, a másik brancs rögtön ütlegelni kezdte őket, miután összetalálkoztak a Huszár Mátyás rakparton. A neve elhallgatását kérő szegedi fiatalember saját maga hívta ki a rendőröket, viszont a kiérkezésig eltelt pár percben rengeteg minden történt (ahogy a videón is látszik):

  • lökdösték, ráncigálták, cibálták,
  • ököllel ütötték,
  • arcon térdelték,
  • majd amikor a földön feküdtek, összerúgdosták őket.

Ami pozitív (az egyébként abszolút negatív sztoriban), hogy mindannyian megúszták könnyebb sérülésekkel az incidenst, pedig a földön bekapott brutális fejrúgásokból akár tragédia is lehetett volna.

MEGJÖTT A RENDŐRSÉG VÁLASZA

Az ügyben garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon – tudtuk meg a rendőrség sajtóosztályától. Mint írják, a feltételezett elkövetőket azonosították, majd hozzá tették, a rendőrök a társszervekkel együttműködve folyamatosan ellenőrzik Szeged közterületeit, így a Huszár Mátyás rakpartot is.

A BIZTONSÁGIAKNAK NEM DOLGA A DISZKÓKBAN KIROBBANT KONFLIKTUSOK “UTÁNKÖVETÉSE”

Az eset kapcsán több olyan biztonsági őr is üzent nekünk, akik szegedi szórakozóhelyeken teljesítenek. Gábor azt írta, a security személyzetnek nem dolga eldönteni, hogy egy-egy incidens során ki volt a kezdeményező fél, nekik a többi vendég biztonságára kell ügyelni és minél előbb megszabadulni a verekedő felektől. Erre jön rá, hogy a “portásokat” nem azért fizetik, hogy a közterületeken rendet tegyenek (ez értelemszerűen marad a hatóságok dolga), hanem azért, hogy az adott szórakozóhelyeken rendbontás nélkül mehessen a buli. Ennek nyilván az a negatív hozadéka, hogy az esetek egy részében azt is kidobják, aki a szenvedő fele a kötekedésnek, így az illető – akárcsak cikkünk főhőse – a rendőrök kiérkezéséig védtelenül maradhat a támadói előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb