Mindenmás

Napi pakk: életbe lépett a hőségriadó, viszlát, Oskola utca!

Brutál hőséggel és lezárt Oskola utcával vár ránk a kedd, amivel nem árt vigyázni, egy sunyi hétfő. Befutott a mai napi pakkunk, főzz le egy jó erős kávét, a többit már intézzük is a tökéletes ébredéshez!

A MAI NÉVNAPOSOK

Paulina, Tamás, Ákos, Albin, Isten éltessen Benneteket!

MA SZÜLETETT

  • 73 éve született Cserháti Zsuzsa énekesnő, a Különös szilveszter, nomeg a Hamu és gyémánt című slágerek tragikusan fiatalon elhunyt előadója.
  • 72 éves Meryl Streep Oscar-díjas amerikai színésznő (Az órák, Mamma Mia).
  • 68 éves Cyndi Lauper amerikai énekesnő, zeneszerző, színésznő, akinek az emberiség egyik legklasszabb hangulatú ébresztő slágerét köszönhetjük – kapj a kézbe egy csésze kávét és kezdd a napod a Time after time – ra, imádni fogod:

…ÉS MEGJÖTT: ÉJFÉLTŐL ÉLETBE LÉPETT A HŐSÉGRIADÓ

Életbe lépett a Müller Cecília országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriadó. Szombat óta hőségriasztás volt érvényben. A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleménye szerint a tisztifőorvos elrendelte a legmagasabb, harmadfokú intézkedést, amely kedd 0 órától csütörtök éjfélig lesz érvényben.

Az NNK és az OKF azt ajánlja: 11 és 15 óra között – lehetőség szerint – ne tartózkodjanak a napon, és mindenki védekezzen megfelelő ruházattal és napvédő szerekkel a leégés ellen. “Aki teheti, tartózkodjon árnyékban, légkondicionált helyiségben, a legmelegebb órákban kerülje a megterhelő fizikai munkát” – kérték, hozzátéve: a légkondicionált helyiségek listája elérhető a katasztrófavédelem weboldalán.

KÖZLEKEDÉS: LEZÁRVA AZ OSKOLA UTCA, INDUL A MÓKA A FELSŐ-TISZA PARTON

Hétfőn még elengedték a reggeli csúcsforgalmat, aztán lezárták az Oskola utcát.


Mostantól tehát két hónapig a következő változások vannak érvényben:

  • Az Oskola utcát lezárják a Somogyi utca és a Roosevelt tér (Palánk Cukrászda) között.
  • Az Oroszlán utca csak az építési forgalom számára lesz elérhető, a Somogyi utca és a Victor Hugo utca átjárható marad.
  • A Dóm Cukrászda melletti udvarba való behajtás biztosítva lesz.
  • Az Oroszlán utca – Nádor utca – Bajza utca közötti rész csak a Deák Ferenc utca felől lesz megközelíthető.
  • Az Oskola utca lezárt részére tehát kizárólag az építési forgalom és a szemétszállító járművek hajthatnak be, a szolgáltatást az eddig megszokott formában végzik.Parkolni is tilos ezen a szakaszon.
  • Az áruszállítás a környező közterületeken – Somogyi utca, Victor Hugo utca, Roosevelt tér – kijelölt rakodóhelyekrőlkézikocsival oldható meg; az Oskola utcai árumozgatáshoz a kivitelező alkalmas felületet biztosít.
  • A gyalogosok az Oskola utca belváros felőli járdáját használhatják.
  • Kerékpárosok csak gyalogosként, a kerékpárt tolva mehetnek be az elzárt területre.
  • Az üzletek gyalogosan mindkét oldalon megközelíthetőek maradnak.
  • A Híd utcában egy-egy sávra szűkül a forgalom.

Hétfőn elkezdték a Felső Tisza-parton, a Sárga üdülőtelep lejáró útja és az Etelka sor között a kiegészítő árvédelmi létesítmény kivitelezését, amely az épülő Pick Aréna része lesz. Ez sajnos nagyobb zajhatással és forgalmi korlátozásokkal, sávelterelésekkel is járhat – értesítette szerkesztőségünket a WHB Group, a kivitelező vállalat.

SAKKOZNÁL LÉKÓ PÉTERREL?

Itt az alkalom, hogy kipróbáljuk a sakktudásunkat: az IH Rendezvényközpont 20 táblás szimultánt szervezett mára, ahol a versenyzők személyesen, a nagymester online vesz részt. A játszmákat követően Lékó Péter elemezni is fogja a legizgalmasabb partik kulcslépéseit – tudtuk meg Jávorszky Ivántól, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától.

Bővebben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb