Kikapcs

Tuti családi programot keresel? Szombaton jön Mesi Mesebeli Gyerekfesztiválja!

Kitört a nyári szünet, szabad a család apraja-nagyja, viszont már eleged van a “menjünk strandra” és a “nyomkodjuk a Playstation-t” alapprogramokból? Mesinek is (Mesi = Deák Emese, a Mesi Mesebeli Cukrászdája és a Mesi Virágoskertje nevű helyek megálmodója), ezért aztán rittyentett egy nem gyenge gyereknapot, Szegedre, most szombatra!

Kezdjük a lényeggel:

  • a rendezvény ingyenes
  • és még segítesz is, ha elmész. Máris elmondjuk, mivel és hogyan!

KÉZMŰVES FAGYIK, UGRÁLÓVÁR, ARCFESTÉS EGY HELYEN – ÉS MÉG A VÁROSBA SE KELL BEMENNED

A program szombaton reggel 10-kor veszi kezdetét a Makkosházi körút 7. alatti dupla udvaron. Dupla, mert a placc egyik felén a Mesi Virágoskertje, a másikon pedig a Mesi Mesebeli Cukrászdája nevű vintage, kézműves fagyi – és sütikánaán tündököl.

  • Az udvaron ugrálóvár,
  • lufibohóc,
  • arcfestés,
  • buborékshow
  • és kézműveskedés várja a család apraja-nagyját, ráadásul ingyen és bérmentve.

Lesz kint rendőrmotor-simogató is, kisfiúknak ez már-már kötelező tétel. Az igazi show persze továbbra is az, ha a programok mellett megkóstolsz pár kézműves finomságot, amit kár is lenne kihagyni, egészen eszeveszett íjviláguk van. Ha már ott vagy, ugorj be pár szelfire a mesebeli különtermekbe, az egyikben például non-stop Karácsony van, nekünk ez utóbbi (a Szeged 365 szerkesztőségében mindenki Karácsony-fanatikus) már a nyitáskor a kedvencünk lett.

SEGÍTS, MIKÖZBEN SZÓRAKOZOL

Mesi jó arc. Aki ismeri a mindig mosolygós, közismert szegedi virágárus-csajszit, pontosan tudja, mennyire az. Éppen ezért a mostani alkalmat sem hagyta jótékonykodás nélkül, a “Példamutatás az Életben 2020” díjas Antoni Dusánnal közösen a Makrai Nappali Intézmény fogyatékkal élő lakóit támogatják, mint a főszervező portálunknak elmondta, szombaton minden eladott fagyi bevételének 10%-át az intézménynek utalja át.

KEDVET KAPTÁL? (MI IS) MUTATJUK A KOORDINÁTÁKAT

Egyszerűbb, mint elmajszolni egy sós karamellás fagyit Mesinél (kóstold meg, megőrülsz, olyan jó): Szeged, Makkosházi körút 7. A dzsembori most szombaton 10-kor indul és este 8-ig tart.

Fotók: Török Kornél, videó: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb