Közélet

Napi összefoglaló: júliustól újabb lazítások jöhetnek, Magyarósi Csaba vlogger járt Szegeden

Az Operatív Törzs és a Kormányinfó elköszönése után rég hallottunk már igazán jó híreket a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, ma pedig bejelentették, hogy júliusban újabb lazítások jöhetnek! Beadták az első, Karikó Katalin által fejlesztett rák elleni vakcinát és Magyarósi Csaba videoblogger is járt Szegeden – többek között ezekről is olvashatsz a keddi napi összefoglalónkban!

LAZÍTÁSOK, KÖNNYÍTÉSEK JÚLIUSTÓL

Megtartotta második ülését a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs, melynek vezetője, Novák Katalin sajtótájékoztatón összegezte a legfontosabb tudnivalókat: van vakcina bőségesen, beindultak a napközis táborok, és ismét nyelvvizsga nélkül vehetik át a diplomákat a sikeresen záróvizsgázók, de döntenek majd a maszkviselés enyhítéséről is.

RÁK ELLENI KÜZDELEM KARIKÓ KATALINNAL

Megkapta az első beteg a Karikó Katalin által elindított első rák elleni kísérleti vakcinát. Karikó Katalin erről már korábban, egy beszélgetés során árulta el, hogy a BioNTechnél a bőrfelszíni tumorba történő oltási kísérletekkel foglalkozott két évvel ezelőtt.

SZEGEDEN IS LÁTHATÓ LESZ A PUSKÁS, A MUSICAL

Július 17-én és 18-án a Szegedi Szabadtéri Játékokon látható a minden idők legismertebb magyar sportolója, Puskás Ferenc életét és az Aranycsapat történetét feldolgozó produkció, a Puskás, a musical – hangzott el a REÖK-ben megtartott mai sajtótájékoztatón.

SZEGEDRE LÁTOGATOTT MAGYARÓSI CSABA VLOGGER

Magyarósi Csaba a híres vlogger nem máshol járt, mint Szegeden! Igazából a Cool Hunters vlogsorozat legújabb megállója lett Szeged, amelyben Csaba a mi gyünyörű Ligetünket a New York-i Central Parkhoz hasonlította, de körbejárta többek között a Móra Ferenc Múzeumot, a szegedi Vár és Kőtárat és megkóstolta a jó szegedi haltepertőt is!

MÁR LÁTHATUNK TISZAVIRÁGOKAT SZEGEDEN

Elkezdődött a szegedi nyár természeti csodája, a világszinten egyedülálló tiszavirágzás, amelyről már az első videó is megvan: a cikkünkben szereplő felvételt M. Imre töltötte fel a Szegediek Szegedről Szegedért csoportba. Mint írja, a kérészek násztáncát a Tisza-Maros torkolatánál, a Rotary tanösvény felőli oldalon sikerült lefilmeznie, hétfőn este fél 7 körül.

HAMAROSAN VÉGEZNEK A TRAM-TRAIN BERUHÁZÁSSAL

Már a végleges forgalomba helyezéshez közelítenek a Szegedet és Hódmezővásárhelyt összekötő, hazánkban egyedülállónak számító közlekedési megoldás, a tram-train nagyvasúti szakaszát érintő beruházásban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb