Közélet

Kovács Zoltán elárult három kérdést, amelyek biztosan szerepelnek majd a nemzeti konzultációban

Az új nemzeti konzultáció kérdéseinek többsége a gazdaság megerősítéséről, illetve a védekezéshez szükséges intézkedésekről szól majd – közölte szombat reggeli videójában Kovács Zoltán, nemzeti kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. A politikus bedobott három olyan témát is, amelyek biztosan benne lesznek majd a kérdőívben – mindegyik a migrációval kapcsolatos.

“Brüsszelben az előző évekből mintha mit sem tanultak volna, továbbra is a migránsok szétosztása van napirenden. Magyarország álláspontja ebben a kérdésben régóta ismert, de úgy gondoljuk, hogy ezzel továbbra is foglalkozni kell” – fejtette ki az államtitkár.

Mint mondta, három kérdés foglalkozik a konzultációban a migráció kérdésével:

  • Választ várnak majd arra, hogy “vajon engednünk kell-e a Soros-féle szervezetek nyomásának, és meg kell-e változtatnia Magyarországnak az ismert álláspontját, amely szerint nem szabad illegális migránsokat Európába engedni.” Itt rögtön kifejtette a véleményét is, mint mondta, fel kell őket tartóztatni az európai határoknál, és lehetőleg a saját hazájukban megoldani a problémákat.
  • Kérdést tesznek fel azzal kapcsolatban is, hogy engedni kell-e a kötelező szétosztást célzó brüsszeli terveknek.
  • A harmadik belengetett kérdés azzal foglalkozik, hogy vajon a járvány utáni időszakban egyáltalán szükség van-e migrációra Európaban.

CSÜTÖRTÖKÖN JELENTETTÉK BE: ÚJABB NEMZETI KONZULTÁCIÓ INDUL

A hamarosan induló konzultáció hírét Gulyás Gergely jelentette be a csütörtöki kormányinfón, meg persze sok minden mást is.

Íme:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb