Közélet

Napi összefoglaló: egy halálos áldozatot sem követelt a vírus az elmúlt 24 órában, búcsúzunk az egyszer használatos műanyagtól

Régóta, vagyis egészen pontosan szeptember óta nem volt ilyen: egy halálos áldozatot sem követelt a vírus az elmúlt 24 órában. Mától végleg búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyagoknak, viszont már igényelhető az uniós oltási igazolás. Újabb kitüntetést kapott Karikó Katalin és azt is megtudtuk, hogy jól halad a munka az épülő Pick Arénánál. Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

SZEPTEMBER ÓTA NEM VOLT ILYEN: NINCS HALÁLOS ÁLDOZATA A KORONAVÍRUSNAK HAZÁNKBAN

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 32 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 160 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 2 új esetet regisztráltak tegnapról mára. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 29 992 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 739 204 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 38 964 főre csökkent. 116 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

HELLÓ UNIÓS OLTÁSI IGAZOLÁS

Magyarország, miután elsőként vezette be a védettségi igazolványt és az oltást igazoló applikációt, július elsején bevezeti az uniós védettségi igazolást is. Az angol-magyar kétnyelvű  uniós Covid – igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető.  Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belül utazást terveznek, javasolják, hogy digitálisan töltsék le vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid – igazolást. Ez a legegyszerűbb módja az igazolás beszerzésének, olvasható a koronavírus tájékoztató oldalon. 

VISZLÁT EGYSZER HASZNÁLATOS MŰANYAG

A kormány július 1 – jétől számos, egyszer használatos műanyag forgalomba hozatalát megtiltotta, így például a fültisztító pálcikákat vagy a fehér habból készült ételtároló edényeket. Hogy pontosan mely termékektől kell elbúcsúznunk, azt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Steiner Attilával, körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkárral együtt foglalta össze közösségi oldalára feltöltött videójában.

SEMMELWEIS-NAP SZEGEDEN: KÖSZÖNTJÜK AZ ÖSSZES EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓT

Ma ünnepeljük a Semmelweis – napot, a magyar egészségügy napját, Semmelweis Ignác, a gyermekágyi láz okának felfedezője, az “anyák megmentője” születésének emlékére. Ebből az alkalomból a Szeged365 szerkesztősége szeretettel köszönti és hatalmas háláját fejezi ki minden szegedi egészségügyi dolgozónak, akik az elmúlt most már több, mint egy évben hősiesen helyt álltak a járvány elleni küzdelemben.

JÓL HALAD A MUNKA PICK KÉZILABDACSARNOKNÁL

Napról napra épül és szépül a szegedi kézilabdacsarnok, jól halad a kivitelezés. A Pick Arénában jelenleg a hidegburkolási munkálatok folynak, megkezdték a szakemberek a nyílászárók beépítését, készülnek a homlokzati burkolatok és elkészült a főbejárat vasbetonhíd szerkezete is.

ÚJABB KITÜNTETÉS KARIKÓ KATALINNAK

A Great Immigrant/Great American 2021 elismeréssel tüntette ki Karikó Katalint a Carnegie Alapítvány – közölte a magyar tudós a közösségi oldalán. A magyar tudós mellett többek között John Olivert és Helen Mirrent is elismerte a Carnegie Alapítvány.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb