Közélet

Nyolc év után lesz légiparádé a szomszédban: dinamikus légishow-val és díszrepüléssel készülnek a Kecskemét International Air Show-ra

Szegeden szeptemberben, Kecskeméten pedig augusztus 28-án és 29-én tartják a nemzetközi repülőnapot és haditechnikai bemutatót az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison – jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter pénteken Kecskeméten.

Benkő Tibor a kecskeméti repülőbázison tartott sajtótájékoztatón elmondta: a nyolc év kihagyás után újra megszervezett rendezvény célja, hogy bemutassák a honvédelmi és haderőfejlesztési programra fordított összeg hasznosulását, a már beszerzett, illetve a jövőben beérkező haditechnikai eszközöket és járműveket.

BEMUTATKOZNAK A REPÜLŐBÁZIS VADÁSZ- ÉS SZÁLLÍTÓGÉPEI, DE LESZ LÉGISHOW IS

A tárcavezető hangsúlyozta: Magyarországon az átoltottság mértéke lehetővé teszi a tömeges, több tízezer érdeklődőt vonzó rendezvény megtartását. Kilián Nándor, a Magyar Honvédség Parancsnokságának légierő haderőnemi szemlélője azt mondta: a két nap alatt bemutatkoznak a repülőbázis vadász- és szállítógépei a földön és a levegőben egyaránt, de lesz kötelék- és díszrepülés, illetve dinamikus légishow is.

FELSZÁLLNAK A GÉPEK SZEGEDEN IS

Megkapta a felszállási engedélyt a Szeged International Airshow, vagyis szeptember 10-12 között ismét megrendezésre kerül Szegeden az ország egyik legnépszerűbb repülős rendezvénye.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb