Közélet

Napi összefoglaló: megtisztították a szeméttől a Tisza – Maros sétányt, megvan kik viszik a magyar zászlót a tokiói olimpián

Újra rend és tisztaság uralkodik a Tisza – Maros sétányon, hála a tettre kész szegediek hétvégi akciójának, megvan kik viszik a magyar zászlót a tokiói olimpián, nagy volt a torlódás a röszkei és a csanádpalotai átkelőnél, sőt, ma az is hivatalossá vált, hogy szeptember 12 – én Ferenc pápa celebrálja a NEK zárómiséjét. Ha lemaradtál a mai nap eseményeiről, összefoglalónkkal gyorsan bepótolhatod a legfontosabbakat.

NAGY VOLT MA A TORLÓDÁS A RÖSZKEI ÉS A CSANÁDPALOTAI ÁTKELŐNÉL

A Nyugat-Európából szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai határátkelőhelyen vasárnap délelőtt – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

MOST MÁR HIVATALOS: FERENC PÁPA CELEBRÁLJA SZEPTEMBER 12 – ÉN A NEK ZÁRÓMISÉJÉT

A katolikus hívek közössége nagy örömmel és szeretettel várja Ferenc pápát – olvasható Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érseknek az MTI-hez eljuttatott üzenetében. A bíboros arra reagált, hogy vasárnap délben Ferenc pápa az Úrangyala-imádságot követő beszédében hivatalosan is bejelentette: Budapestre látogat, és részt vesz az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-i záró szentmiséjén a Hősök terén.

FÉLIDEJÉHEZ ÉRT A NYUGATI KARBANTARTÁSA

Félidejéhez ért a Nyugati pályaudvar július 17-ig tartó egyhónapos átfogó karbantartása, minden munka a tervezett ütemnek megfelelően halad – közölte a MÁV Zrt. Mint ahogy arról már írtunk, június 19-én kiemelt karbantartásokat végeznek a pályaudvari vágányhálózaton, ez idő alatt a Nyugatiba nem érkeznek és onnan nem indulnak vonatok, így a Budapest–Szeged közötti Intercity járatok ideiglenesen Budapest-Kelenföldről indulnak és oda is érkeznek.  

MOHAMED AIDA ÉS CSEH LÁSZLÓ VISZI A MAGYAR ZÁSZLÓT A TOKIÓI OLIMPIA MEGNYITÓJÁN

A tokiói játékok megnyitóján a vívó Mohamed Aida és az úszó Cseh László viszi majd a magyar zászlót, előbbi sportoló a hetedik, utóbbi az ötödik olimpiáján vesz részt. A tokiói olimpia megnyitóját július 23-án rendezik.

ÚJRA MEGTISZTÍTOTTÁK A SZEMÉTTŐL A TISZA – MAROS SÉTÁNYT

Le a kalappal a szegediek előtt, akik Jakab Guszti és a Két lábon vagy két keréken a városért Sportegyesület szervezésében a hétvégén újra megtisztították a szeméttől a Tisza – Maros sétányt. Ahogy a képen is jól látszódik, sajnos volt dolguk nem kevés az egykori Gergő Ligetben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb