Sport

Két szegedi csapat is megméretteti magát ma a Balaton-átevezésen Zamárdiban

Izgalmas eseménynek ad otthont a mai napon Zamárdi, ugyanis onnan rajtolnak el a Balaton – átevezés parádés vízi futamai. A versenyen több, mint ötezer fő, 3000 induló csapat méretteti meg magát, köztük két szegedi is, a Szeged Vízitelep és a Szegedi Sárkányhajó Egyesület versenyzői.

Az izgalmas eseménnyel kapcsolatban Kello Csabát, a Szegedi Sárkányhajó Egyesület versenyzőjét csíptük el egy villáminterjúra pár perccel a csapat futamának kezdete előtt. Csaba elárulta, mindkét szegedi csapat 16 – 16 fővel szállt be a versenybe, a Vízitelep már túl van a futamon, ők viszont még csak most rajtolnak.

A Balaton – átevezés során Zamárdi és Tihany között oda-vissza 8 km -es távot kell megtenniük a versenyzőknek, több időmérő kapu érintésével, bármilyen kézzel hajtható vízisport eszközzel, így lehetőség volt nevezni a kajak, kenu, sárkányhajó, evezős vagy éppen sup kategóriákban is, akár egyedül vagy csapattársakkal együtt a megmérettetésre. De az izgalmas kihívásban azok is részt vehetnek, akik csupán kedvtelésből szállnak vízre, ők az időmérő kapuk érintése nélkül is teljesíthetik a megadott távot.

Csaba elárulta, eredményhirdetés az esti órákban lesz várható, de addig is küldött számunkra pár videót a helyszínről, hogy lássuk, milyen is most a hangulat Zamárdiban, a Balaton – átevezés helyszínén:

Videók: Kello Csaba, Szegedi Sárkányhajó Egyesület

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb