Közélet

Napi összefoglaló: befutott a harmadfokú figyelmeztetés a hőség miatt Szegedre, hamarosan dönthet a kormány a harmadik oltásról

Hírekben és eseményekben gazdag keddet tudhatunk magunk mögött Szegeden. Máris mutatjuk a legfontosabbakat: egész jól állunk átoltottság tekintetében Szegeden, hamarosan dönthet a kormány a harmadik oltásról és Nagy László ellen fegyelmi eljárást kezdeményezett a MOL-Pick Szeged. Pihenj meg egy kicsit és zárd a napot a Szeged365-tel, hiszen meghoztuk a napi összefoglalót!

BRUTÁL HŐSÉG, HARMADFOKÚ FIGYELMEZTETÉS

A tartós hőség veszélye miatt harmadfokú riasztást adott ki keddre és szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat többek között Szegedre és környékére. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a legmagasabb fokú (piros) figyelmeztetést Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna megyére adták ki.

A HARMADIK OLTÁS KÜSZÖBÉN

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Spirit FM Exkluzív című műsorában mondta el, hogy már szerdán dönthet a kormány a harmadik oltással kapcsolatban, vakcinatípusokra lebontva.

NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL LESZ NEGYEDIK HULLÁM

A hazai laborok eredményei alapján úgy tűnik, hogy a hatvan év felettiek húsz-harminc százalékánál, míg a nyolcvan év felettiek ötven százalékánál nem alakult ki megfelelő védettség – idézte fel az Indexnek Boldogkői Zsolt szegedi virológus a Sinopharm-vakcina antitestmérési tapasztalatait. A kínai oltóanyag sokaknál semmilyen védettséget nem mutat, a hamis biztonságérzet egy újabb hullám esetén pedig sok szempontból is veszélyes lehet.

50 SZÁZALÉK FELETT AZ ÁTOLTOTTSÁG SZEGEDEN

Szegeden és környékén 50% felett van az oltottság derül ki a Miniszterelnökség 444.hu kérdésére küldött adatokból. Csongrád – Csanád megyében pontosan 55,1% -os a beoltott személyek aránya. A legmagasabb Budapesten, ahol 61,3%-os ez az arány, ezt követi Vas és Fejér megye, itt mindkettő esetében 57,8%-on áll az oltottság, míg az adatok szerint a legrosszabbul Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (49,6%) és Jász-Nagykun-Szolnok megyében (49,2%) állnak a beoltottság terén.

FEGYELMI ELJÁRÁST INDÍTOTT A MOL-PICK SZEGED

Mégsem ért véget a Nagy László kontra MOL-Pick Szeged meccs. A Telekom Veszprém sportigazgatója ellen most fegyelmi eljárást kezdeményeztek az MKSZ Etikai és Fegyelmi bizottságánál. A szegediek úgy döntöttek, hogy nem a médián keresztül szeretnék ezt az ügyet tisztázni, hanem hivatalos mederbe kívánják terelni azt.

ÚJRAFESTIK A KERÉKPÁRUTAT A HALÁLOS BALESET HELYSZÍNÉN

Fának csapódott és meghalt két hete egy biciklis Szeged-Szőregen. A baleset egy üres pizzázó parkolójában történt, ahol kitér az út jobbra, viszont ez nem látszott rendesen. Nagy Sándor alpolgármester az Azonnalinak azt mondta: újrafestik a szakaszt és felülvizsgálják a kerékpárutat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb