Közélet

Díjazták a bíróság legjobb dolgozóit a Szegedi Ítélőtáblán

A bíróságok napja alkalmából, július 14-én, szerdán a Szegedi Ítélőtábla dísztermében megtartott félévzáró ünnepségen adták át a bíróság legjobb dolgozóinak járó Sélley-díjakat. Az idén kilencedik alkalommal odaítélt kitüntetést dr. Kiss Gabriella tanácselnök bíró és Nagy Emília Ágnes irodavezető, bírósági tisztviselő vehette át.

TITKOS SZAVAZÁS KERETÉBEN VÁLASZTOTTÁK KI A DÍJAZOTTAKAT

A dr. Sélley Sándor-díjat a Szegedi Ítélőtábla vezetése a Szegedi Királyi Ítélőtábla első elnökének tiszteletére alapította az ítélőtábla újjáalakulásának 10. évfordulóján, 2013-ban. Az idén – mint az elmúlt években is – az a bíró és bírósági tisztviselő kapta a díjat, akit a táblabíróság dolgozói, mint közvetlen kollégák, titkos szavazás keretében erre a legméltóbbnak találtak. A díjakat dr. Bálind Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke adta át, méltatva a kitüntetettek kiváló munkáját.

A BÍRÓSÁGOK NAPJÁT 2001 ÓTA TARTJÁK MEG

A bíróságok napjának megtartásáról 2000. június 24-én döntött az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT), és első alkalommal 2001-ben tartották meg. Július 15.-e a bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikk kihirdetésének évfordulója, ezért lett ez a nap a bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapja.

Forrás és fotó: Szegedi Ítélőtábla

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb