Sport

Olasz Anna átvette a Fussunk Tokióig kihívás résztvevőinek molinóját, amelyet magával visz az olimpiára

Több mint 12 029 km-t teljesítettek szegedi futók azért, hogy lélekben ott lehessenek a magyar sportolókkal Tokióban. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. március 22-én indította Fussunk Tokióig kihívását, amelynek célja az volt, hogy július 23-ig 12 029 km-t teljesítve – legalább lélekben – ott lehessenek az ötkarikás játékokon a magyar sportolókkal, ha a lelátók üresen is maradnak Japánban. A kihívás résztvevőinek aláírásával ellátott molinót Olasz Anna világ- és Európa-bajnok ezüstérmes hosszútávúszó vette át pénteken reggel a Városi Sportuszodában és viszi magával Tokióba.

KÖZEL 100 FŐ CSATLAKOZOTT A KIHÍVÁSHOZ

A kihíváshoz közel 100 fő csatlakozott, közülük 54 fő rendszeres futása járult hozzá az elért eredményhez. Nagyrészt hobbifutók gyűjtötték a kilométereket, ők 2-3 naponta 3-7 km-t futnak egészségük megőrzése érdekében, többen közülük jelezték a szervezőknek, hogy nagy motivációt nyújtott nekik a kihívás abban, hogy akkor is futócipőt húzzanak, amikor csábítóbb lett volna a kanapén pihenés. Mellettük fontos megemlíteni a hosszútávfutók teljesítményét is. Ők naponta akár 10-40 km-t is teljesítettek, a legtöbbet futó női és férfi résztvevő több mint 1000 km-t gyűjtött egyénileg 4 hónap alatt.

OLASZ ANNA MA REGGEL A VÁROSI SPORTUSZODÁBAN VETTE ÁT A MOLINÓT

Tokióba július 6-án „ért oda” a szegedi futóközösség, azonban utána se álltak meg a futással, hasznosan töltve az olimpiai kezdetéig rendelkezésre álló időt, Japán nevezetességeit fedezték fel az újabb km-ekkel. A szervezők mindenképp szeretnék, hogy a szegediek teljesítménye eljusson a magyar olimpiai csapatunkhoz, ezért Olasz Anna világ- és Európa-bajnok ezüstérmes hosszútávúszónak, július 23 – án, utolsó hazai edzése után átadták a kihívásban résztvevők nevét tartalmazó molinót, amelyet a sportoló magával visz Tokióba.

Forrás: Szegedi Sport és Fürdők Kft.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb