Közélet

Orbán Viktor, a Kossuth Rádióban: “Ki akarják venni a gyermekek nevelését a kezünkből” (frissítve)

Indul a péntek reggel, kezdődik a miniszterelnöki interjú a Kossuth Rádióban. Érkezik a Szeged 365 élő tudósítás a legfontosabb bejelentésekkel 07.35-től!

Egy kis előzetes – ez történt a csütörtöki Kormányinfón:

…és még egy kicsit ez is:

Mi ezekre a témákra tippelünk ma reggelre:

  • Brüsszel,
  • Pegazus-balhé,
  • népszavazás,
  • delták, gammák…

07:34 “MEGTÁMADOTT BENNÜNKET BRÜSSZEL”

“Azért van szükség népszavazásra mert Brüsszel megtámadta Magyarországot” – indított Orbán Viktor, összhangban a csütörtökön Gulyás Gergely által elmondottakkal. Mint kifejtette, az Európai Unió vezetői:

  • zsarolnak
  • fenyegetőznek
  • kötelezettségszegési eljárást indítanak
  • késleltetik a nekünk járó pénzek kifizetését.

“54 oldalon keresztül azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt” – mondta a kormányfő, majd hozzá tette, mind a család, mind a gyermekjog az unió alapokmánya szerint nemzeti hatáskör. “Ha Brüsszel nem támadna meg bennünket, akkor nem lenne népszavazás.”

07:37 CSATA, MAGYAROK, BRÜSSZEL

“Szükségünk van minden magyar ember támogatására, hogy ezt a csatát megnyerjük” – mondta Orbán Viktor. Ugyanígy volt ez a kötelező kvóták esetében, akkor egész Európát a magyarok védték meg.

07:41 KI AKARJÁK VENNI A GYERMEKEK NEVELÉSÉT A KEZÜNKBŐL

“Brüsszel szeretné, ha beengednénk az LMBTQ-propagandistákat az iskolákba – derül ki az uniós levélből. A Bizottság szerint az iskolában vannak olyan jogok, amik megelőzik a szülői jogokat. Az Unió szerint az európai szabadságeszmény kiteljesedését várják ettől, és most a nemek területén is szabadon lehet dönteni” – mondta a kormányfő, aki kifejtette, a gyerek nem a felnőtt szabadság kérdésébe tartozik. 

“Ki akarják venni a gyermekek nevelését a kezünkből. Engem nem érdekel mi folyik Németországban.”

A miniszterelnök szerint Brüsszel szeretné, ha a “nemváltoztató” műtéteket népszerűsítenék az iskolában.

07:45 CSAK AZÉRT IS INDULNAK A HELYREÁLLÍTÁSI ALAP PROGRAMJAI

A helyreállítási alapról azt mondta a kormányfő, hogy az egész mostani folyamat az alap értelmét kérdőjelezi meg. Csak késleltetni tudják, de azt, hogy nem fizetik ki, azt nem – mondta a kormányfő. Azonban nincsen idő, ezért a programokat elindítjuk.

Mi egy európai nép vagyunk, és elvárjuk a tiszteletet. Az, hogy pénzügyileg zsaroljanak minket, az teljesen elfogadhatatlan – mondta a kormányfő.

07:49 EGY PEGAZUS KÉRDÉS, EGY PEGAZUS VÁLASZ

A “Jó reggelt, Magyarország” műsorvezetője rákérdezett a Pegazus-sztorira, a miniszterelnök pedig egy mondatban beterelte. “A Pegasus üggyel kapcsolatban a belügyminiszter mindent elmondott” – csapta le a témát Orbán Viktor.

07:51 A JÁRVÁNYT BE FOGJÁK HURCOLNI AZ ORSZÁGBA

“A népesség 55 százalékát teszik ki, akik túl vannak mindkét oltáson. Európa legbiztonságosabb országa vagyunk, miközben a járvány negyedik hulláma elindult Nyugat-Európában” – nyilatkozta a miniszterelnök. Orbán Viktor elmondta, hogy az Operatív Törzs jól döntött, hogy augusztus 1-től lehet harmadik oltást kérni: “Ebben Európában mi vagyunk az elsők. Most is az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, és felkeressük azt a 15 százalékot, aki nem oltatta be magát. A 12 év feletti gyermekeknél általános oltást indítunk a tanév kezdése előtt.”

Arra a kérdésre, hogy milyen intézkedéseket hozhat magával a negyedik hullám, a kormányfő azt mondta, veszélyes időket élünk, nem szabad túlzottan magabiztos kijelentéseket tenni arról, hogy mi lesz holnap. Egyelőre nem lesznek korlátozások – zárta a miniszterelnöki interjú járvánnyal kapcsolatos részét.

07:56 HA MAGYARORSZÁG RENDEZNÉ AZ OLIMPIÁT, LEHETNÉNEK NÉZŐK

A tokiói olimpia kapcsán azt mondta, hogy mindig fel fog kellni, de nem fog elmenni. Orbán Viktor közölte, egy olimpia nézők nélkül nem olyan mint máskor. “Ha Magyarország rendezné ezt az olimpiát, akkor lehetnének nézők” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb