Mindenmás

Napi pakk: marad a nyárias meleg Szegeden, indulnak a Nándorfehérvári Emléknapok és lesz kertmozi is a Partfürdőn

Itt a péntek és Szegeden már ma beindul a hétvége! Indulnak a Nándorfehérvári Emléknapok és lesz kertmozi is a Partfürdőn, nem utolsó sorban pedig Tánc – Ünnep címmel a Magyar Állami Népi Együttes néptánc koncertje érkezik a Dóm tér színpadára. Szerencsére, csapadékra ma nem kell számítanunk, így nyugodtan tervezz szabadtéri programot, nem fogja elmosni az eső! Kortyolj bele egy nagyot kávédba és kezd a napot a Szeged365-tel, meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Lenke és Brigitta nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 192 éve, 1829 – ben William Burt szabadalmaztatta a tipográfot, ami az első írógép volt.
  • 118 éve, 1903 – ban eladta legelső autóját a Ford Motor Company.
  • Ma 45 éves Polgár Judit sakkozó, a legfiatalabb Polgár-lány.
  • Ma 32 éves Daniel Radcliffe színész (Harry Potter).
Fotó: hu.ign.com
  • 18 éve, 2003 – ban meghalt Cserháti Zsuzsa énekesnő (Különös szilveszter, Hamu és gyémánt).
  • 10 éve, 2011 – ben meghalt Amy Winehouse, angol énekesnő, a legtöbb lemezt eladó brit női előadó.
  • 1961. július 23-án nyílt meg a szegedi Somogyi-könyvtár eszperantó gyűjteménye, a Hungarlanda Esperanto Muzeo kaj biblioteko.
  • 1728. július 23-án a ma Boszorkányszigetnek nevezett helyen zajlott le a magyarországi boszorkányság históriájának legvéresebb eseménye.
  • Ma 56 éves Slash a Guns N’ Roses gitárosa.

MARAD A KELLEMES NYÁRI MELEG SZEGEDEN

A péntek is sok-sok napsütést tartogat Szegeden és még csapadékra sem kell számítanunk. Egész nap közepesen felhős lesz az ég felettünk és frontmentes, nyugodt nyári időjárásra készülhetünk.

CSILLAGFÉNYES MOZIZÁS LESZ MA IS A PARTFÜRDŐN, JÖN A SHREK

Többek között Bridget Jones, Csinibaba és még Shrek is jön a szegedi Partfürdőre: igaz, nem élőben, csak a mozivásznon, de akkor is remek kis programoknak nézünk elébe. Hogy miért? Mert a Belvárosi Mozi és az IH Rendezvényközpont szabadtéri, igazi csillagfényes filmes estéket szervez júliusban a Tisza-partra, természetesen mindezt teljesen ingyenesen.

HARANGTÖRTÉNETI SZAKMAI KONFERENCIÁVAL INDUL MA A NÁNDORFEHÉRVÁRI EMLÉKNAPOK

A kétnapos rendezvény július 23 – án, pénteken egy egész napos Harangtörténeti Konferenciával veszi kezdetét a Szegedi Dóm Látogatóközpontban, de az igazi mulatság másnap, szombaton lesz. Július 24 – én egy látványos felvonulással indul a nap, amikor is a résztvevők zenészekkel, dobosokkal és zászlósokkal együtt érkeznek meg a Klauzál térről, a Dugonics tér és a Szentháromság utca érintésével a Mátyás térre.

KURÁTORI TÁRLATVEZETÉS LESZ A VÁSÁRHELYI ALFÖLDI GALÉRIÁBAN

A jelenlegi Vásárhelyi Őszi Tárlat érdekfeszítő és sokszínű látleletet ad a jelenkori képzőművészeti törekvésekről – fogalmazta meg Nátyi Róbert művészettörténész a hatvanhetedik kiállítás katalógusában. Ezt a műfajok és színvilágok közötti párbeszédet mutatja be Képiró Ágnes művészettörténész az Alföldi Galéria földszinti termeiben, július 23-án 15 órakor kezdődő tárlatvezetésén.

MA MEGTEKINTHETŐ A SOMOGYI KÖNYVTÁR EXKLUZÍV RÉGI KÖNYVEK GYŰJTEMÉNYE

Exkluzív programokkal vár rád a Somogyi-könyvtár: digitális művészeti kiállítással és egyedi régi könyvek gyűjteményével ismerkedhetnek a látogatók.

TOVÁBBRA IS FORGALOMKORLÁTOZÁS VAN AZ 5 – ÖS ÉS A 47 – ES FŐÚT SZEGEDI SZAKASZÁN

Burkolatjavítási munkákat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt 2021. július 21-27. között, szerdától keddig az 5-ös és 47-es főút szegedi átkelési szakaszain. A munkaterületeknél sáv megszüntetésekre és elhúzásokra, sebességcsökkentésre, egyes napokon a csomóponti forgalomirányító jelzőlámpák kikapcsolására, valamint rendőri forgalomirányításra lehet számítani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb