Közélet

Gulyás Gergely: a 4. hullámban olyan korlátozások jöhetnek, amelyek a be nem oltottakra vonatkoznak

Eget rengető bejelentés nélkül pörgött le a csütörtök délelőtti, villámgyors, egy személyes Kormányinfó. Az esemény hagyományos (újságírói kérdések előtti) részében a delta variánsról, a miniszterelnök által bejelentett népszavazásról és arról volt szó, hogy a brüsszeli csetepaté végéig a magyar állam előfinanszírozza a helyreállítási alap forrásait. Egy igazán hasznos információ azonban csak beszaladt a végére, mégpedig egy újságírói kérdésre adott válasz közben.

A Kormányinfó vége felé a Menedzsment Fórum riportere tett fel pár kérdést, a Gulyás Gergely által adott válaszok között pár olyan gyöngyszem is akadt, ami előrevetíti, mi vár(hat) ránk, szegediekre a negyedik hullám során. Az újságíró azt kérdezte, hogy – amennyiben az ősszel tényleg lesz újabb járványhullám – mekkora esetszámnál jön majd el az idő arra, hogy intézkedésekkel (értsd: szigorításokkal) reagáljon a kormány.

A miniszter válaszában az alábbi fontos dolgokat árulta el:

  • Nem fog bennünket elkerülni a negyedik hullám, már több európai országban elkezdődött és nincs ok azt feltételezni, hogy Magyarországon ez máshogy lesz.
  • Mivel a delta variáns terjedése gyorsabb és agresszívebb, az intézkedések kezdetét jelentő számot alacsonyabban kell meghatározniuk, mint legutóbb.
  • Olyan korlátozásokra lehet majd szükség, amelyek azokat fogják érinteni, akik még nem oltatták be magukat.
  • Mint Gulyás Gergely kifejtette, ez valószínűleg nem jelent majd olyan zárást, amelyet tavaly két alkalommal is el kellett szenvednie a magyaroknak (és szegedieknek, bár az utóbbi kifejezést nem a miniszter tette hozzá, ejnye).

Szóval, röviden és tömören: jön a negyedik hullám, az oltás nélküliekre bizonyos korlátozásokat vezetnek majd be, de totális, a teljes gazdaságot ledózeroló zárásra nem készülnek.

Mint a válasz végén Gulyás Gergely hozzátette, biztos prognózist csak az tud adni, aki látja a jövőt. A mai Kormányinfó teljes anyagát az alábbi cikkünkben éred el:

Ha egy kis negatív prognózissal sanyargatnád a lelked, íme egy adag Kemenesi Gábor csütörtöki délelőttre, aki szerint már nyáron berobbanhat a koronavírus negyedik hulláma Magyarországon. Az InfoRádiónak nyilatkozó kutató úgy véli: korántsem hihetünk abban, hogy csak úgy eltűnik a járvány, szerinte idővel szezonális lesz, és visszatérnek a korábbi járványügyi szabályok.

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: centrale de tratare aer
  2. Visszajelzés: buy weed online in Europe
'Fel a tetejéhez' gomb