Mindenmás

Négyéves gyerekeknek gyárt transznemű játékokat a LEGO, petíciót indítottak ellene

A LEGO, a világ egyik leghíresebb játékkészítője úgy döntött, követi a Disney példáját, és beáll az LMBTQ-gyermekek felé irányuló propagandájába, ezért június elsején piacra dobta az első ilyen témájú játékát, majd a CitizenGo-n petíció indult a LEGO ellen. Ebben azt kérik, hogy vonják vissza az LMBTQ-propagandát népszerűsítő terméküket, amely veszélyt jelent a kiskorú gyermekekre. A petíciót eddig több mint 123 ezren írták alá – áll a petícióban

A CitizenGo oldalán azt írják, hogy egyre több multinacionális vállalat vesz részt ennek a veszélyes ideológiának a terjesztésében. A kezdeményezők úgy vélik, hogy ezek a LEGO-figurák a szivárvány különböző színeit viselik, ezáltal reklámozzák a homoszexuális közösséget. A világoskék, fehér és rózsaszín a transzneműeket, a barna és a fekete pedig a különböző rasszokat képviselik. A lila bábu a tervező szerint egy Drag Queen, ezzel szeretne tisztelegni előttük. A babák nem nélküliek, hogy kifejezzék az egyéniséget, mégis kétértelműek maradjanak. A petícióban arra is felhívják a figyelmet, hogy a szetthez tartozik egy szivárványos háttér is, melyben minden babához tartozó szín megjelenik, ezáltal is erősítve az LMBTQ-üzenetet.

A LEGO csak az egyik azon vállalatok közül, akik a gendersemlegességre fókuszálnak az utóbbi időben. Ennek köszönhetően jönnek a terhes férfi emojik is:

Forrás: origo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb