Közélet

Napi összefoglaló: életbe lépett a vörös kód, ásványvíz-osztás a hőség ellen, visszalép az olimpiától a szegedi Sárosi Laura

Nem úsztuk meg a keddet sem tikkasztó hőség nélkül, ennek kapcsán pedig a MÁV ásványvizet osztott a szegedi vasútállomáson. Negyedik hullám ide, vagy oda, alacsony számok jöttek keddre is és hoztunk néhány fontosabb olimpiai hírt is: a szegedi Sárosi Laura visszalép a versenyzéstől, míg Hosszú Katinka is búcsút int az egyik számnak. Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit, itt a Szeged365 napi összefoglaló!

ALACSONY SZÁMOK KEDDRE

Miközben 10-ből 9 szakértő közeli negyedik hullám rajtot prognosztizál, lassan már nem lesznek számok, amelyeket beleírhatnánk a reggeli, az elmúlt 24 óra koronavírus-számadatait összegző cikkünkbe. Mindössze 26 újabb állampolgárnál mutatták ki a fertőzést az egész országban, sajnos egy áldozat is van.

KIADTÁK A VÖRÖS KÓDOT

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzését és az országos tisztifőorvos hőségriasztását figyelembe véve július 27. 8.00 órától július 29. 20.00 óráig kiadta a vörös kód figyelmeztetést – számolt be a tárca az MTI-hez eljuttatott közleményében. A speciális eljárásrend idején a hajléktalanellátásban az élet védelme az első.

INGYEN ÁSVÁNYVÍZ, HOGY KIBÍRJUK A KÁNIKULÁT

Ásványvizet biztosít utasainak keddtől a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon a MÁV-Start a hőségriasztás ideje alatt – közölte a Mávinform az MTI-vel. A korrekt intézkedés természetesen a szegedi állomásokat is érinti.

VISSZALÉP AZ OLIMPIÁTÓL A SZEGEDI TOLLASLABDÁZÓ

Vasárnapi mérkőzésén részleges Achilles-ín-szakadást szenvedett, ezért keddi találkozója előtt visszalépett a tokiói ötkarikás játékoktól a tollaslabda-klasszis Sárosi Laura. “Csalódott vagyok. Egy sérülés sosem jön jókor, de most végképp nem” – nyilatkozta a szomorú bejelentést követően a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE olimpikonja.

HOSSZÚ KATINKA IS BÚCSÚT INT EGY SZÁMTÓL

Hosszú Katinka még idehaza úgy gondolta, bevállalná a 200 méteres vegyes úszást és a 200 méteres pillangó versenyszámot is. Ám mikor a helyszínen szembesült vele, hogy a két versenyszám között gyakorlatilag levegőt sem tudna kapni, logikus lépésre szánta el magát és visszalépett a versenyszámtól.

BAJBA KERÜLT GYEREK ÉS A SZEGEDI RENDŐRÖK

Egyetlen napra érkeztek Szegedre annak a kisfiúnak a szülei, akiknek a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai adták vissza gyemeküket kedd este. A járőröket este 9 után állította meg egy pár a Dóm téren, mint mondták, a náluk lévő gyermek nem találja a szüleit.

MÉG TÖBB SZEGED365!

Elég rendesen pörög az élet a házunk táján, amiért rettenetesen hálásak vagyunk Nektek, a Szeged 365 virtuális családjának! A június hónap egy újabb olvasottsági rekordot hozott az életünkbe, több, mint 450.000 egyedi látogatóval és 2 és félmillió (!!) feletti oldalmegtekintéssel. Úgy éreztük, kell még egy kis hely, ahol el tudjátok mondani a véleményeteket, tehát új Facebook csoportokat és oldalakat indítunk, tematizálva, egy-egy, a szegedieket leginkább érintő témakörökben.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb