Közélet

Napi összefoglaló: még egy magyar olimpiai arany, megérkezett az ötödik tram-train

Nincs is jobb annál, mint amikor egy újabb olimpiai magyar aranyéremre ébredsz reggel. Pont ilyen volt a szerda reggelünk, ugyanis Milák Kristóf bajnok lett 200 méter pillangón, így a jelenlegi állás: 2 arany, egy ezüst és 2 bronzérem Magyarországnak. Mindezek mellett öt városban ismét emelkedik a koronavírus koncentrációja a szennyvízben, ezzel kapcsolatban pedig Müller Cecília is beszélt. Mutatjuk a szerdai nap legfontosabb tudnivalóit, itt a napi összefoglaló!

OLIMPIAI CSÚCS ÉS + EGY ARANYÉREM MAGYARORSZÁGNAK

A világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf olimpiai csúccsal nyert aranyérmet 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szerdai napján. A szám másik magyar indulója, Kenderesi Tamás a negyedik helyen végzett.

ÖT VÁROSBAN VAN EMELKEDÉS JELENLEG

A 29. héten a szennyvízminták SARS-CoV-2 eredményeinek országos átlaga ismét emelkedni kezdett, a tendencia ellenére a mért koncentrációk egyelőre minden településen alacsonyak, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

HÉTRŐL HÉTRE EMELKEDNEK A SZÁMOK

Sajnos nem lehet kizárni, hogy ősszel megérkezik a koronavírus negyedik hulláma – fogalmazott az országos tisztifőorvos az RTL Klub reggeli műsorában. Müller Cecília kiemelte, hogy Magyarország jelenleg a béke szigete, de jól láthatók a tendenciák. 

ISTEN HOZOTT TRAM-TRAIN!

Itt az ötödik, szeptemberben jön a hatodik – írta Facebook oldalán Lázár János. Kedd délután földet ért az 5. tram-train szerelvény Szentesen, mint a politikus írja, két hét múlva indul a tesztelése is.

BEMUTATÓT TARTOTT A KATASZTRÓFAVÉDELEM SZEGEDEN

Látványos bemutatót tartott ma reggel a katasztrófavédelem. Gyakorlatilag a szemünk előtt kelt életre a Baywatch sorozat. Felborult kajakosok, bajba jutott vitorlás, partra húzott fuldokló, életmentés. Pár perc alatt volt minden a Tisza-parton, mint a filmeken.

EMBERCSEMPÉSZEKET IS FOGTAK MA

Szerb embercsempészeket fogtak el szerdán Szegeden és Röszkén, a férfiak kilenc szír állampolgárnak nyújtottak segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb