Közélet

Napi összefoglaló: megnyílt az időpontfoglaló a harmadik oltásra, Hosszú Katinkának véget ért az olimpia

Sűrű csütörtököt tudhatunk magunk mögött Szegeden. Nem is kertelünk tovább, mutatjuk a nap legfontosabb híreit: szolidan, 100 alatt maradtak a számok mára is, miközben megnyílt az időpontfoglaló rendszer a harmadik oltásra. Hosszú Katinka kiesett, így véget ért számára az olimpia, viszont Milák Kristóf és Cseh László is döntős lett ma. Értük pénteken szurkolhatunk legközelebb.

MÁR LEHET IDŐPONTOT FOGLALNI A HARMADIK OLTÁSRA

A mai napon megnyílt az időpontfoglaló a harmadik oltásra is. Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét – írják a kormányzati tájékoztató portálon. Az eeszt.gov.hu időpontfoglalóban a kórházi oltópontok már meghirdették a foglalható időpontokat.

100 ALATT MARADT AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Nincs újabb halálos áldozat, újabb 65 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 611 260 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 418 198-an már a második adag vakcinát is megkapták. Csongrád-Csanád megyében 3 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

CSEH LÁSZLÓ A DÖNTŐBEN AZ OLIMPIÁN

Sűrű csütörtök reggelre ébredtünk Szegeden: a világbajnok Kapás Boglárka negyedikként végzett női 200 méteres pillangóúszásban, majd a női 4×200 méteres gyorsváltót is hozzásegítette egy hetedik helyhez. Németh Nándor 8. lett férfi 100 gyorson, Telegdy Ádám döntőbe jutott 200 háton, Cseh László pedig ismét az arcába nevetett a visszavonulásnak, parádés úszással kiharcolta a finálét 200 vegyesen!

HOSSZÚ KATINKA KIESETT, MILÁK MEGY TOVÁBB

Hosszú Katinka és Milák Kristóf is vízbe ugrott a tokiói olimpia úszóversenyeinek csütörtöki előfutamaiban. Hosszú 200 háton indult Burián Katával, Milák pedig 100 pillangón igyekezhetett villantani egyet Caeleb Dressel ellen, és Szabó Szebasztián is ugyanebben a számban volt érdekelt. Rajtuk kívül Késely Ajnáért szoríthattunk 800 gyorson, és a 4×100-as mix vegyes váltó is megmérette magát.

LEED SILVER MINŐSÍTÉST HÚZOTT BE SZEGED

Fenttarthatóságban is az élen: LEED Silver minősítést kapott a szegedi Szent Gellért Fórum. A 2020-as év „Legjobb vidéki rendezvényhelyszíne” a fenttarthatóságban is jeleskedik, ezúttal a nemzetközi szinten is elismert zöld minősítési rendszer (LEED) értékelte pozitívan a Fórumot – olvasható a közleményükben.

FILMFESZTIVÁLON MUTATJÁK BE A VARÁZSLATOS ETIÓPIÁT

Nevezték, és bejutott a Bujtor István Filmfesztiválra a „Varázslatos Etiópia – Magyarok a napégette arcúak földjén” című 3 részes dokumentumfilm. A szegedi oktatók és kutatók művét augusztus 21-én, Balatonszemesen tekinthetik meg az érdeklődők – olvasható az egyetem honlapján.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb