Közélet

Napi összefoglaló: ma nem szedett áldozatot a koronavírus, Nádas Bencéék a negyedik helyen végeztek az olimpián

Igaz nem aranyéremmel, de egy csinos negyedik hellyel térhet haza az olimpiáról Szegedre Nádas Bence kajakosunk. Alacsony Covid-számok jöttek csütörtökre: 75 új fertőzöttet regisztráltak mára, viszont sem haláleset sem új szegedi fertőzött nem lett. Ezzel kapcsolatban viszont az is kiderült ma, hogy Merkely Béla egyáltalán nem ajánlja sem a fiataloknak, sem a várandós nőknek a harmadik oltást.

CSÜTÖRTÖKI COVID-ÁLLÁS

A beoltottak száma 5 636 894 fő, közülük 5 475 471 már a második oltását is megkapta. 72 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 809 803 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, ám szerencsénkre Szegeden nincs új fertőzött.

SE A FIATALOK, SE A VÁRANDÓSOK NE VEGYÉK FEL A HARMADIK OLTÁST

Az új variánsok járványhullámot csak akkor tudnak létrehozni, ha kellő számú kitett egyén van, azaz olyanok, akik nem vették fel az oltást a koronavírus ellen − mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, aki Fürjes Balázzsal, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárával beszélgetett. Az orvos szerint egészen minimális az esély arra, hogy valaki az oltottak közül súlyosan megbetegedjen a fertőzés miatt.

ÚJDONSÁGOK AZ SZTE-TŐL

A Szegedi Tudományegyetemről induló új transzlációs medicina-modell az egészségügyre, az új tudományos eredmények hasznosítására, ezek közérthető összefoglalására, valamint az összes résztvevővel történő kommunikációra fókuszál. Az elmúlt évek eredményeiről szóló cikket az orvostudomány legkiemelkedőbb folyóirata, a Nature Medicine közölte.

NÁDAS BENCÉÉK A NEGYEDIK HELYEN VÉGEZTEK

A Nádas Bence, Kopasz Bálint duó hatalmas csatában a negyedik helyen végzett a kajak kettesek 1000 méteres versenyében a tokiói olimpián. A szám másik magyar indulója, a Béke Kornél, Varga Ádám kettős a B döntőben fejezte be a szereplését és összesítésben a 12. helyen zárt.


KÓBOR MACI A KÖRNYÉKÜNKÖN

Furcsa jelenség ütötte meg a szemünk, ugyanis medvét láttak az Orosháza – Nagyszénás közötti vasútvonal mentén. A Csorvási Horgász Egyesület, a területileg illetékes vadásztársaság tájékoztatására hivatkozva csütörtökön késő délután a Facebook-on tette közzé a hírt, miszerint nem kamu az eset, tényleg egy kóbor maci szeli a környéket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb