Közélet

Napi összefoglaló: két bronzérem mára, a MOL nem támogatja tovább a Pck Szegedet

Elég nyugis kis pénteken vagyunk túl Szegeden. Főleg a sport terén történtek meglepetések. Két bronzéremmel bővült Magyarország éremtáblázata és a MOL már nem támogatja Pick Szegedet, de hazaérkezett Tokióból Nagy Péter is. Volt itt még ma ezek mellett koronavírus adatdömping és rekordmeleg júliusi összefoglaló is. Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit, itt a napi összefoglaló!

SZEGEDEN NEM LETT ÚJ FERTŐZÖTT

Bitang erős lehet a szegediek immunrendszere, vagy csak simán szerencsések vagyunk. Az biztos, hogy tegnap óta országosan 52 új fertőzöttje van a vírusnak és egy ember életét is elvette a fertőzés.

VÉGETÉRT A KÖZÖS MUNKA A PICK SZEGED ÉS A MOL NYRT. KÖZÖTT

A szegedi klub honlapján csütörtökön megjelent közlemény szerint a Pick Kézilabda Zrt. és a MOL Nyrt. együttműködése az előző idény végén lezárult. Ettől függetlenül a csapat céljai változatlanok, minden sorozatot a végső győzelem reményében kezd meg, és a tulajdonos részéről minden feltétel biztosított ehhez.

KÉT BRONZÉREM AZ OLIMPIÁN

Az öttusázó Kovács Sarolta és Hárspataki Gábor karates is harmadik lett az olimpián, így újabb két bronzéremmel bővült Magyarország.

NAGY PÉTER HAZATÉRT

Nagy Péter újra köztünk van. A szegedi súlyemelő ma landolt a fővárosban, miután az olimpián a versenyzésének eddigi legjobb eredményét teljesítette, ma pedig a családja és a barátai várták a budapesti repülőtéren.

ORSZÁGJÁRÓ TÚRÁRA INDULT A CITYROCKS GITÁRJA

Három évvel ezelőtt a Dóm-tér különleges eseménynek adott otthon. Egyszerre 400 rocker csapatta együtt. A Forte Music-nak köszönhetően egyedi gitár készült, ami a CityRocks-életérzést adja vissza. A hangszer átlátszó tetejű és belső megvilágítással rendelkező tokban kapott helyet. A rendezvénynek otthont adó városok polgármesterei alá is írják a gitárt.

REKORDMELEG JÚLIUSBAN

Az augusztus sem néz ki sétagaloppnak azok számára, akik nehezen bírják a nagy meleget, de a július Dél-Magyarországon kifejezetten forró volt: Szegeden 26°C felett alakult a havi átlaghőmérséklet – írja az OMSZ, amit bizony meg is éreztünk a Napfény Városában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb