Közélet

Napi összefoglaló: bronzérmes a magyar férfi vízilabda-válogatott, 20 éremmel a 15. helyen zártunk Tokióban

Ma hivatalosan is véget ért az olimpia és Magyarország nem szégyenkezhet! 20 éremmel a 15. helyen zártunk végül Tokióban. Egy kis rossz hír is becsúszott mára: lemondták a Tiszai Nemzetközi Halfesztivált Szegeden, de volt itt még így vasárnapra egy kóborló őzike és némi Rusvai Miklós féle járványhelyzet is.

BRONZÉREM A VÍZILABDÁSOKNÁL

A magyar férfi vízilabda-válogatott bronzérmet szerzett a tokiói olimpia vasárnapi zárónapján. Märcz Tamás szövetségi kapitány Európa-bajnok csapata 9-5-re verte a spanyolokat a harmadik helyért kiírt találkozón.

VÉGET ÉRT AZ OLIMPIA: 20 ÉREMMEL A 15. HELYEN VAGYUNK

Huszonöt éve a legjobb teljesítménnyel, 20 éremmel zárta a magyar küldöttség a tokiói olimpiát – aranyból hat, ezüstből és bronzból is hét-hét született. Ennél több utoljára Atlantában volt 1996-ban, akkor pont eggyel több, 21 érem született 7-4-10 bontásban.

BEDUGULT A HATÁR VASÁRNAPRA

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyeken vasárnap délelőtt, a hétvégén a röszkei közúti átkelő csak belépésre volt használható.

MÉG BÉKE VAN, KELL AZ OLTÁS

Fontos lenne, hogy minél többen beoltassák magukat most, amikor még béke van, és nem gyorsult be a koronavírus-járvány negyedik hulláma – mondta Rusvai Miklós állatorvos, virológus. A szakember szerint sokféle oka lehet annak, hogy a veszélyeztetettek közt is vannak, akik nem oltatták még be magukat. Vannak, akiknek egészségi állapotuk miatt nem adható be, mások információhiányból vagy fals információkból adódóan nem adatták be az oltást, de olyanok is vannak, akik nem tudtak regisztrálni.

ŐZIKE LÓFRÁLT SZEGEDEN

Alig pár napja egy Vásárhelytől 30 kilométerre kóborló medvéről számoltunk be, most pedig Szegeden figyelt be a természet, de maci helyett egy fiatal őz bandukolt a Traktor utcában. Az Újszeged az én otthonom csoportba hívták fel a figyelmet a kicsit eltévedt állatra, aki a parkoló autók között szökdécselt.

NEM LESZ HALFESZTIVÁL

Végre újra beindult a partiszezon Szegeden, viszont szépen csendben lemondták az idei Tiszai Nemzetközi Halfesztivált. A szervezők a közösségi oldalon tették közzé a szomorú hírt arra hivatkozva, hogy a rendezvényekre vonatkozó korlátozások számukra kivitelezhetetlenné teszik a zökkenőmentes lebonyolítást, a fesztivál megtartását.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb