Sport

Megjelent a lista: három olimpikonunk kap 100 milliós jutalmat a tokiói eredményeiért

A vasárnap véget ért tokiói olimpián egy magyar aranyéremért 50, a második helyért 35,7, a bronzért 28,5 millió forintos állami pénzjutalom jár, de itt még nem ér véget a jutalomlista, még a 8. helyezettek is 2,8 millió forinttal gazdagodnak – írja a Blikk. A szegedi büszkeségek közül

Kopasz Bálint 71.5,

Kárász Anna 50,

Nádas Bence 27.2,

Olasz Anna 21.5 millió forinttal térhetett haza.

Az 1996-os atlantai ötkarikás játékok óta a legtöbb dobogós helyezést szerezte a csapatunk, akkor 21, idén 20 medál volt a termés. Összességében a 15. helyen végzett a magyar csapat 6 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel.

MEGEMELT PÉNZJUTALOM, ÖSSZESEN 2.39 MILLIÁRD FORINT ÉRTÉKBEN

A magyar kormány az olimpiai versenyszámok első nyolc helyezettjét megemelt pénzjutalomban részesíti, az első 50, a második 35,7, a harmadik 28,5, de még a nyolcadik is 2,8 millió forinttal gazdagodik. Összesen 2,39 milliárd forint jutalommal számolhatnak a legsikeresebb olimpikonjaink. Az összegen nagyot dob, hogy a bronzérmet szerző női és férfivízilabda-válogatott tagjai és a hetedik női kézisek is teljes jutalmat kapnak, nem pedig töredéket, mint a korábbi viadalokon.

CSIPES TAMARA KAPTA A LEGMAGASABB JUTALMAT, 107.2 MILLIÓ FORINTOT

A legnagyobb összeget, 107,2 milliót Csipes Tamara lapátolta össze (szó szerint), aki a női kajaknégyes tagjaként címet védett, egyesben ezüstérmet szerzett, de párosban is volt egy negyedik helye. 

Az olimpiai jutalmak teljes listája így néz ki – köztük a szegedi vonatkozású tételekkel is:

107,2 millió forint – Csipes Tamara (kajak)

100 millió forint – Kozák Danuta (kajak) és Milák Kristóf (úszás)

78,5 millió forint – Szilágyi Áron (vívás) és Bodonyi Dóra (kajak)

71,5 millió forint – Kopasz Bálint (kajak)

55,7 millió forint – Tótka Sándor (kajak)

50 millió forint – Lőrincz Tamás (birkózás), Kárász Anna (kajak)

35,7 millió forint – Lőrincz Viktor (birkózás), Varga Ádám (kajak), Rasovszky Kristóf (nyílt vízi úszás), Berecz Zsombor (vitorlázás), Siklósi Gergely (vívás)

28,5 millió forint – Tóth Krisztián (cselgáncs), Hárspataki Gábor (karate), Kovács Sarolta (öttusa), Gémesi Csanád (vívás), Szatmári András (vívás), Decsi Tamás (vívás), férfi és női vízilabda-válogatott

27,2 millió forint – Nádas Bence (kajak), Csizmadia Kolos (kajak), Kapás Bolgárka (úszás)

24,3 millió forint – Márton Anna (vívás)

21,5 millió forint – Medveczky Erika (kajak), Vas Kata Blanka (hegyikerékpár), Olasz Anna (nyílt vízi úszás), Kenderesi Tamás (úszás), Verrasztó Dávid (úszás)

20 millió forint – Hosszú Katinka (úszás), Péni István (sportlövészet)

17,1 millió forint – Németh Nándor (úszás)

14,3 millió forint – Szőke Alex (birkózás), Muszukajev Iszmail (birkózás), Pupp Réka (cselgáncs), Takács Kincső (kenu), Balla Virág (kenu), Salim Omar (tekvándo), Szabó Szebasztián (úszás), Bohus Richárd (úszás), Telegdy Ádám (úszás)

11,4 millió forint – Lucz Dóra (kajak), Marosi Ádám (öttusa), Mihályvári-Farkas Viktória (úszás)

5,7 millió forint – Béke Kornél (kajak), Mészáros Eszter (sportlövészet), Nagy Péter (súlyemelés), Bicsák Bence (triatlon), Cseh László (úszás), Jakabos Zsuzsanna (úszás), Veres Laura (úszás), Késely Ajna (úszás), Verrasztó Evelyn (úszás), Kreiss Fanni (vívás), Mohamed Aida (vívás), Kondricz Kata (vívás), Pásztor Flóra (vívás) és a női kézilabda-válogatott

2,8 millió forint – Katona Renáta (vívás), Pusztai Liza (vívás), Battai Sugár Katinka (vívás)

Forrás: Blikk

Fotók: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb