Szegedi Arcok

Plácido Domingo-val adott közös koncertet a 16 éves szegedi virtuóz, Balázs-Piri Soma!

Ismét Plácido Domingo spanyol operaénekes-legendával adott közös koncertet a mindössze 16 éves szegedi zongorazseni Balázs-Piri Soma, a győri Dunakapu téren pénteken az egészségügyi dolgozók tiszteletére szólt a muzsika. A Virtuózok negyedik évadának korcsoportgyőztesét rendkívül szoros kapcsolat fűzi a Maestro-hoz.

A hétvégi hangversenyen a Győri Filharmonikusok kísérték a világhírű művészt, aki mellett Operalia operaverseny 2017-es győztese, az aradi születésű Adela Zaharia szoprán, a Virtuózok negyedik évadának korcsoportgyőztese, a szegedi Balázs-Piri Soma zongorista, valamint az operaénekes fia, Plácido Domingo Jr. is fellépett. A Győri Filharmonikusokat Eugene Kohn vezényelte.

ÉVEK ÓTA SZOROS KAPCSOLAT FŰZI DOMINGO-HOZ

Soma igazi őstehetség. A már számos nemzetközi és országos zongoraversenyen díjazott szegedi fiatalember 8 és fél évesen ült először zongorához. Jelenleg a szegedi Király König Péter Zeneiskolában folytat zongoratanulmányokat Sóti Szobonya Emőke vezetésével. 2018-ban lett a Virtuózok tehetségkutató korcsoportgyőztese, 2019-ben miniszteri dicséretben részesült és ő lett Szeged Ifjú Tehetsége, 2020-ban pedig Boros Misi oldalán a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövetévé választották.

Több alkalommal is színpadra állhatott már Placido Domingo-val, amit csak nagyon kevés kiváltságos mondhat el magáról a világon. “Felemelő érzés, kivételes élmény együtt dolgozni vele! Büszke vagyok, hogy ismerhetem személyesen a Maestrot” – magyarázta legutóbbi, vele készített Szeged365 interjúnkban Balázs-Piri Soma. A teljes beszélgetést ide kattintva éred el:

A MAESTRO SEGÍTETT NEKI MESTERZONGORÁHOZ JUTNI

A Virtuózok ifjú tehetsége évek óta gyűjtött egy mesterzongorára, végül az idén tavasszal Plácido Domingo támogatása révén teljesülhetett dédelgetett álma. A nagyértékű hangszer árának fennmaradó részét áprilisban Plácido Domingo pótolta ki, ezzel segítve a fiatal szegedi tehetséget. A Maestro korábban személyesen is ellátogatott Balázs-Piri Soma szegedi otthonába, ahol közösen zenéltek, ekkor döntötte el Domingo, hogy segíteni fogja Somát az ifjú zongorista fejlődéséhez szükséges zongora megvásárlásában.

Fotók: Virtuózok, MTI

Forrás: Fidelio

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb