Közélet

Napi összefoglaló: szolíd Covid-számok csütörtökre, Kopasz Bálint Algyő díszpolgára lesz

Ez már egyhuzamban a harmadik napja volt annak, hogy szerencsére nem követelt halálos áldozatot a járvány országunkban és ezzel még nincs vége a jó hír sorozatunknak: Kopasz Bálint Algyő díszpolgára lesz és édes kis mókusmajom született a Vadasparkban. Voltak itt még ma egyébként téglával dobálózó migránsok és épülő Széchenyi teres cikkek is. Lemaradtál a mai nap legfontosabb híreiről? Semmi baj, mutatjuk!

MA SINCS ÚJABB ÁLDOZATA A VÍRUSNAK

Nem halt meg senki, de újabb 86 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 663 658 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 497 940-en már a második adag vakcinát is megkapták. Csongrád-Csanád megyére a fenti 86-ból 4 fertőzött jutott.

ALGYŐN KÖSZÖNTÖTTÉK OLIMPIKONJAINKAT

Az algyői Tisza-parton fogadták a Tokióból hazatért Kopasz Bálintot, aki az olimpiai játékokon aranyérmet nyert férfi kajak egyesben, 1000 méteren és Kárász Annát, aki szintén arannyal tért haza Tokióból. Az ünnepségen az is kiderült, hogy Kopasz Bálint Algyő díszpolgára lesz.

LEZUHANT A PARAMÁSZÓ

Vigh Melinda világbajnoki ezüstérmes paramászó volt az a nő, aki augusztus 7-én szombaton lezuhant és szörnyethalt a németországi Berchtesgaden mellett emelkedő Watzmann csúcsgerincéről.

TÉGLÁVAL DOBÁLÓZTAK A HATÁRSÉRTŐK SZERDA ESTE

Téglával dobálták a magyar rendőröket a migránsok a szerb-magyar határnál, Bácsalmásnál a szerb oldalról szerda este. Azt írták, húsz, arcukat maszkkal vagy kendővel eltakaró migráns téglákkal próbálta megdobni a magyar rendőröket.

MÁR KÉSZÜLÜNK AZ AUGUSZTUS 20-I ÜNNEPSÉGRE

Gőzerővel épülnek a szegedi, augusztus 20-i ünnepség faházai a Széchenyi tér platánfái alatt, a kiállítói listát elnézve egy (majdnem) Szegedi Borfesztivál méretű gasztrodzsembori készül. A szervező Szegedi Városkép és Piac Kft-től megkaptuk a 133 kitelepülő borászatból, sörfőzdéből és pálinkaházból álló névsort is, egy valami már most biztos: nem maradunk szomjan.

MÓKUSMAJOM SZÜLETETT A SZEGEDI VADASPARKBAN

Nagy volt a meglepetés tavaly, amikor megszületett az első bolíviai mókusmajom a Szegedi Vadasparkban. Nem a faj ritkasága okán, hanem azért, mert a legjobb tudomásuk szerint csak hímek érkeztek abból az ausztriai állatkertből, ahonnan a fajmentő tenyészprogram ajánlása szerint jöttek. Egy kis mókusmajom születésével derült ki, hogy nőstény is érkezett a csapatban. A tavalyi született kismajmot anyja gondosan felnevelte, és idén újra megtörtént a már nem is akkora csoda: július folyamán megint mókusmajom született.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb