Közélet

Veszünk együtt egy mentőautót?

Fizetségük pénz helyett a megmentett élet, a mentőautójukon mindenki önkéntes, az orvostól az ápolón át a sofőrig. A Máltai Mentőszolgálat harminc év alatt több mint 110 000 embert látott el, azonban most segítséget kérnek a szegediektől (is): elkerülhetetlenné vált a 2015-ben jó szándékú adományozók támogatásával vásárolt Mercedes 319-es típusú mentőautójuk cseréje, ehhez 40 millió forintra lesz szükség.

A Máltai Mentőszolgálat harminc év alatt több mint 110 000 embert látott el, a Batthyány téren állomásozó rohamkocsi évente 10 ezer kilométert tesz meg, átlagosan 1500 alkalommal riasztja az Országos Mentőszolgálat diszpécsere. A máltai mentőn mindenki önkéntes, az orvos, az ápoló és a gépkocsivezető. Munkájukért pénzt nem kérnek, mint mondják: jutalmuk a megmentett élet. A legmodernebb eszközökkel működő mentőszolgálatot adományokból tartja fenn a Máltai Szeretetszolgálat.

A legjobb technikát is próbára teszi a folyamatos terhelés, ezért elkerülhetetlenné vált a 2015-ben jó szándékú adományozók támogatásával vásárolt Mercedes 319-es típusú autó cseréje. Az új mentőautó várható költsége 40 millió forint.

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben arra kérik a Szeged 365 Family tagjait, támogassuk a Máltai Mentőszolgálatot az új rohamkocsi megvásárlásában, hogy továbbra is a legmagasabb színvonalon végezhessék életmentő tevékenységüket.

Bővebb információt az adakozásról IDE kattintva találsz, előre is köszönjük, ha segítesz!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb