Közélet

Napi összefoglaló: megduplázódtak a számok szerdára, új mutánst azonosítottak Magyarországon

Számok terén nem túl jól indult a szerda: megduplázódott az újonnan regisztrált esetek száma. Szlávik János szerint hamarosan visszatérhet a maszk, de van még egy fontos hír mára: új koronavírus mutánst mutattak ki Magyarországon. Lemaradtál a nap legfontosabb híreiről? Sebaj, pótold a Szeged365-tel!

MEGDUPLÁZÓDOTT SZÁMOK SZERDÁRA

Három beteg meghalt, és újabb 109 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a kormányzati Covid-portál szerdán. Ez a szám több, mint a kétszerese az előző 24 órában regisztráltaknak (tegnap ugyanez az érték 45 volt, részletek ITT), Szeged környékén egyébként 3 új esetet azonosítottak.

VISSZATÉR A MASZK?

“Lehet, hogy lesz egy olyan pillanat, amikor vissza kell hozni a maszkviselést a delta-variáns miatt, hiszen ez is ugyanúgy terjed, mint a korábbi mutánsok, esetenként olyanoknál is, akik be vannak oltva” – nyilatkozta Dr. Szlávik János infektológus főorvos a TV2 Mokka című műsorában. Mint kifejtette, el kell azon gondolkodni, hogy milyen intézkedésekkel lehet megállítani a delta-variánst Magyarországon.

ÚJ MUTÁNST AZONOSÍTOTTAK MAGYARORSZÁGON

A TritonLife csoport laboratóriumában egy olyan koronavírus-variánst (C.36.3) mutattak ki, amely egyszerre tartalmaz az alfa- és a delta-variánsra jellemző egy-egy tüskefehérje-mutációt, és amelynek jelenlétét eddig nem regisztrálták Magyarországon.

ÚJABB DÍJJAL TISZTELTÉK MEG KARIKÓ KATALINT

Karikó Katalin és Drew Weissman Horwitz-díjat kapott a COVID-19 vakcinák úttörő kutatásáért – írja a Ripost.hu. Szeged Díszpolgára a díj kapcsán azt nyilatkozta, nagyon megtisztelve érzi magát. 

BOMBARIADÓ VOLT AZ EGYIK BEVÁSÁRLÓKÖZPONTBAN

Szerdán délután öt óra előtt nem sokkal Áron olvasónk jelezte szerkesztőségünknek, hogy bombariadót rendeltek el az egyik szegedi bevásárlóközpontban, majd gyorsan ki is ürítették az épületet. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya kérdésünkre megerősítette a hírt, majd annyit árultak el az esetről, hogy közveszéllyel fenyegetés miatt érkezett hozzájuk bejelentés.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb