Közélet

Napi összefoglaló: felvonták a nemzeti lobogót, országszerte az államalapításra emlékeztünk

Az ország egyik legszebb ünnepére ébredtünk Szegeden! Már reggel felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtti Kossuth Lajos téren, ezzel pedig megkezdődött az Államalapítás ünnepe. Mindezek mellett volt itt még némi negyedik hullám és Rusvai Miklós is ma, és az is kiderült, hogy a szülők 79 százaléka számít újabb távoktatásra.

FELVONTÁK A NEMZETI LOBOGÓT MA REGGEL

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, péntek reggel Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

ÁDER JÁNOS ÜNNEPI BESZÉDET MONDOTT A NEMZETI ÜNNEPÜNK ALKALMÁBÓL

A nemzeti ünnepek évtizedek, évszázadok távlatából is a magyarok összetartozását hirdetik – mondta a köztársasági elnök pénteken, az államalapítás évfordulója alkalmából tartott ünnepi tisztavatáson, az Országház előtti Kossuth téren.

ÁTADTÁK A KOSSUTH- ÉS SZÉCHENYI-DÍJAKAT

A világjárvány idején a kultúra, a tudomány eredményei, a művészet, a kutatók munkája mutatta meg, hogy nem vesztettük el a jövő formálásának képességét. Erről Áder János beszélt pénteken az Országházban a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrendek átadásán.

RUSVAI MIKLÓS ÉS A NEGYEDIK HULLÁM

Napi 200-250 friss fertőzött esetén tartaná a maszkviselés ismételt bevezetését szükségesnek Rusvai Miklós. A virológus szerint körülbelül még 800 ezer embert kellene immunizálni, hogy csökkentsük a halálozási arányt.

JÖHET AZ ÚJABB TÁVOKTATÁS?

A megkérdezett magyar szülők 79 százaléka biztosra veszi, hogy be kell vezetni a digitális oktatást a koronavírus-járvány 4. hulláma miatt, átmenetileg újra be kell zárni az iskolákat – derül ki egy, a MediaMarkt megbízásából készült országos felmérésből. Csak a megkérdezettek 11 százaléka nem számít távoktatásra.

AMERIKAI JÁTÉKOSSAL BŐVÜLÜNK

Amerikai játékos érkezik a Szegedre, vagyis Tayler Persons személyében találta meg irányítóját a következő szezonra a Szedeák – olvasható a kosarasok Facebook oldalán. Mint írják, a 25 éves amerikai kosaras az indiana-i Ball State egyetemi csapatban töltött évek után a 2019-2020-as szezonban a holland ZZ Leiden csapatában játszott, ahol 18 bajnokin 35 perc alatt 16.7 pontot, 7.3 gólpasszt és 5.7 lepattanót átlagolt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb