Közélet

Napi összefoglaló: majdnem 200 új fertőzött, Veres Amarilla aranyérmet nyert a tokiói paralimpián

Igencsak meglódultak a számok csütörtökre, majdnem 200 új fertőzöttet regisztráltak tegnapról mára. Rusvai Miklós szerint ezen nem is kell csodálkozni, mert ez is azt mutatja, hogy az augusztus 20-i népünnepély megtette a hatását országunkban. Az is kiderült ma, hogy az iskolákban nem lesz kötelező a maszk viselése, de a testhőmérséklet-mérés sem és ma taroltunk a sportban is: Veres Amarilla aranyérmet nyert a tokiói paralimpián. Öveket becsatolni, itt a napi összefoglaló!

180 ÚJ FERTŐZÖTT LETT ORSZÁGOSAN

Egy beteg meghalt, továbbá újabb 180 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön, a Csongrád-Csanád megyei növekedés kereken 10 új esetet takar. Eddig 5.715.525 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5.504.899-en már a második adag vakcinát is megkapták.

NÉPÜNNEPÉLY = NEGYEDIK HULLÁM

“Már most látjuk a szennyvízadatokból, hogy a népünnepély megtette nem kívánt hatását. Budapesten és Szegeden koncentrációnövekedést tapasztaltunk, a jövő héttől valószínűleg már a koronavírussal fertőzöttek számán is látjuk ezt” – nyilatkozta Rusvai Miklós állatorvos, virológus (és úgy általában minden, is) a Blikknek. A szakember októberre várja a koronavírus felfutását. 

EMMI: NEM KELL MASZK A SULIBAN

A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően már nincsenek érvényben szigorú korlátozások a mindennapokban, ezért az óvodákban és iskolákban sem írnak elő kötelező korlátozó intézkedéseket – hívta fel a szülők figyelmét közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Hozzátették, már nem kötelező a maszk és a testhőmérséklet-mérés sem, de kérik, hogy beteg gyerekeket továbbra se vigyenek iskolába.

ARANYÉREM A PARALIMPIÁN

Veres Amarilla aranyérmet nyert a kerekesszékes vívók párbajtőrversenyében csütörtökön a tokiói paralimpián. A nők A kategóriás küzdelmében – azaz a vívás szempontjából kevésbé sérültek között – Veres a csoportjából simán jutott tovább négy győzelemmel és egy vereséggel, ezzel együtt a 16 fős mezőny hiányos 16-os tábláján így is vívnia kellett.

ÉPSÉGBEN HAZATÉRTEK A MAGYAROK

Éjjel landolt Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison a Magyar Honvédség két utasszállító repülőgépe, amellyel hazatért az afganisztáni kimenekítési feladatokban részt vevő valamennyi magyar katona – írja a Magyar Honvédség hivatalos oldala.

VISSZATÉR A SZENT ISTVÁN TÉRI KÉZMŰVES DZSEMBORI

Van egy jó és egy rossz hírünk, melyikkel kezdjük? Jöjjön elsőként az utóbbi, az idén úgy fest, nem lesz Bortér Szegeden. A pozitív hír viszont, hogy szeptember 17-én visszatér a Szent István téri Borpiac, az idén két alkalommal koccinthatunk az Öreg Hölgy lábainál, ráadásul védettségi igazolvány sem kell majd hozzá!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb