Közélet

Épségben hazatértek a magyar katonák Afganisztánból, vége a mentőakciónak

Éjjel landolt Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison a Magyar Honvédség két utasszállító repülőgépe, amellyel hazatért az afganisztáni kimenekítési feladatokban részt vevő valamennyi magyar katona – írja a Magyar Honvédség hivatalos oldala.

A landolásról Szentkirályi Alexandra osztott meg fotót tegnap este:

BENKŐ TIBOR HONVÉDELMI MINISZTER ÉLŐBEN SZÁMOL BE AZ EVAKUÁLÁSI MŰVELET RÉSZLETEIRŐL

A Magyar Honvédség nagyszabású evakuálási műveletének részleteiről dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka tart rendkívüli sajtótájékoztatót:

FÉLEZER EMBERT MENEKÍTETTEK KI A MAGYAR KATONÁK, KÖZTÜK 126 GYEREKET

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Reuters hírügynökségnek szerdán mondta el, hogy Magyarország mentőakciója hamarosan lezárul Afganisztánban, ahonnan már ötszáz embert menekítettek ki a tálib hatalomátvétel miatt, közülük 240 afgán állampolgár, köztük 126 gyerek, őket szerdán és hétfőn hozták Magyarországra.

  • Mint nyilatkozta, az első magyar géppel karon ülő csecsemőt is kimentettek Afganisztánból. Vasárnap este 11 órakor landolt Budapesten a WizzAir A321-es utasszállító repülőgépe 173, Afganisztánból kimenekített személlyel a fedélzetén. Közülük 96-an voltak afgán állampolgárok, akiket a Belügyminisztérium hétfői közleménye szerint a röszkei tranzitzónába szállítottak. 
  • A második mentőakció keretében 114 felnőtt – köztük egy kerekesszékes nő és egy tíz nappal korábban lőtt sérüléseket szenvedett férfi – és 126 gyermek érkezett meg Magyarországra szerdán. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb