Közélet

Több város szennyvizében is megugrott a vírus koncentrációja, Szegeden viszont jó a helyzet

Több város szennyvizében határozott növekedésnek indult a koronavírus koncentrációja a múlt héten – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve a honlapján. Bár a legutóbbi héten Szegeden kimagaslóan rossz értékeket mértek, a 34. hét mérsékelt koncentrációt és stagnáló tendenciát hozott mifelénk.

BUDAPESTEN, KECSKEMÉTEN ÉS PÉCSEN NEM TÚL JÓ A HELYZET, SZEGEDEN MÉRSÉKELT A KONCENTRÁCIÓ

A közlemény szerint a 34. héten az adatok növekedést mutattak a budapesti agglomeráció vizsgált városaiban (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), valamint Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban és Szombathelyen. A mért koncentrációk tíz mintavételi hely esetében (Budapest mindhárom szennyvíztisztítója, a vizsgált agglomerációs települések közös mintája, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Salgótarján, Szeged és Szombathely) a mérsékelt, míg a többi vizsgált település (12 város) esetében az alacsony kategóriába esnek.

AZ EREDMÉNYEK AZT MUTATJÁK, A FERTŐZÖTTEK SZÁMA TOVÁBBRA IS EMELKEDNI FOG

“A szennyvízeredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma továbbra is emelkedni fog” – írták, ezért arra kérték az embereket, hogy még inkább figyeljenek egymásra. Az NNK kérte továbbá, hogy aki még nem tette, az éljen az ingyenes védőoltás lehetőségével.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: browse around these guys
'Fel a tetejéhez' gomb