Szegedi Arcok

Szegedi cég siet a GYES-ről, GYED-ről visszatérő anyukák segítségére

Ha anyuka vagy és már visszakapaszkodtál a munka világába, már biztosan tudod, mennyire nehéz feladat újra „lóhátra pattanni”. Ha még nem sikerült visszatérni vagy éppen benne vagy, akkor pedig főleg. Van egy szegedi cég, akinek pontosan az a célkitűzése, hogy Neked segítsen, bemutatkozik a Project Zone!

Szegénység és kirekesztés elleni küzdelem. Két olyan dolog, amelyek kiemelten fontosak Európai Uniós szinten.Az elmúlt évtizedben az unió a szociális gazdaságot és a szociális innovációt állította törekvései középpontjába mind a területi kohézió, mind a társadalmi problémák újszerű megoldása tekintetében. A szegedi vállalkozás 2018 óta működik Nonprofit Kft formájában, jogelődjük azonban, a Project Zone Szociális Szövetkezet még 2013–ban alakult. Mint közleményükben írják, a kezdetek óta társadalmi vállalkozásként működnek, így saját bőrükön érezték és érzik a szociális gazdaság jótékony hatásait és természetesen a nehézségeit. 2016–tól kezdve 110 társadalmi vállalkozással kerültek kapcsolatba az ország minden tájáról, de leginkább a konvergencia régióból és azon belül is az elmaradott térségekben tevékenykedő, főként szociális szövetkezetekkel.

Ez az a célcsoport, akiknek a legnagyobb szüksége van a támogatásra a projektek generálásában és megvalósításában, viszont pontosan ezért lehet a legtöbbet segíteni is. Mint írják, cégük küldetése az atipikus foglalkozatás, a gyesről, gyedről visszatérők munkaerő piaci reintegrációja, a helyi értékek védelme, kistelepülések jó ötleteinek felkarolása, a társadalmi vállalkozások munkavállalói munkahelyeinek megőrzése, új munkahelyek létesítése.

A legtöbb tanácsadási munkájuk az alábbiakra terjedt ki:

•    projekt ötletek kidolgozása
•    finanszírozási források megtalálása
•    finanszírozási projektek kidolgozása
•    finanszírozások projektek megvalósítása
•    termelési/szolgáltatási folyamatok kidolgozása
•    társadalmi szerepvállalás, szervezeten belül és szervezeten kívül
•    helytállás a piaci körülmények között

Ha úgy érzed, hogy bármelyik területen a segítségedre lehetnek, vedd fel velük a kapcsolatot az alábbi e-mail címen: [email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb