Mindenmás

Napi pakk: nyárias meleg, sárga gumikacsák, jótékonysági futás és 1700 műalkotás vár ma rád Szegeden

Helló szeptemberi hétvége! Élvezzük ki a jó időt, hiszen egy kicsit visszakacsint a nyár: 27 fok, sok napsütés és csapadékmentes idő lesz ma Szegeden. Még szerencse, hiszen telis-tele vagyunk programokkal, tehát ha átverekedted magad a belvárosi közlekedési káoszon, akkor bizony nem maradsz parlagon: jótékonysági futás, sárga gumikacsa úsztatás, 1700 műalkotás és Gubás Gabi önálló estje is vár ma rád. Kávé bekészít, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Rozália, Ida, Marinusz, Mór, Móric, Mózes, Muriel, Romi, Róza, Rózabella, Rózamari, Rozi, Rózsa, Rózsi, Ruszalka, Stecina.

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 71 éve született Karda Beáta, Magyar Jótékonysági Díjas énekesnő.
  • 51 éve megszületett Létay Dóra színésznő, aki Dr. Pongrácz Réka volt a Jóban Rosszban sorozatban.
  • Ma 40 éves Beyoncé amerikai énekesnő, színésznő a Destiny’s Child egykori tagja.
  • 23 éve alapították a Google-t. A Google különböző napokon is megünnepli a születésnapját. Néhányan úgy tartják, hogy a születésnap a domain bejegyzésének napja, amely 1997.09.15. Természetesen fontos dátum a cég alapításához szükséges iratok aláírásának a napja is amely 1998.09.04.

NYÁRIAS, KELLEMES IDŐ LESZ SZEGEDEN

Kitart a napos idő még szombaton is Szegeden, az előrejelzések szerint jelentéktelen zápor csak kis eséllyel alakulhat ki, az is néhol északkeleten. Egész nap gyenge, mérsékelt marad a szél. Hajnalban 12-13 fokot mérhetünk, majd a legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul. 

HÉTVÉGI JÖVÉS-MENÉS, FÓKUSZBAN A KÖZLEKEDÉS

Javában zajlik az Oskola utca és a Stefánia rekonstrukciója, amely nagyban megváltoztatta a szegedi belváros közlekedési viszonyait. Vége a nyárnak, masszív autóstömeg szabadul rá az utakra, amin a hétköznapi sulis-káosz mellett a hétvégi jövés-menés sem segít. Mutatjuk, milyen forgalomkorlátozásokra számíthatsz:

JÓTÉKONYSÁGI FUTÁS A GYERMEKKLINIKÁÉRT

Már négy éve futnak neki a szervezők szó szerint annak, hogy egy jótékonysági sportnap keretein belül segítő kezet nyújtsanak a szegedi Gyermekklinikának. Nem lesz ez másként idén sem, ugyanis szombaton startol a “Kétlábon vagy kétkeréken a Gyermekklinikáért” jótékonysági kerékpár-, és futóverseny Szegeden. 

SÁRGA GUMIKACSÁK LEPIK EL A TISZÁT

Újra úsznak a kacsák a Tiszán, avagy jön a 2021-es Pizza Monkey VI. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Verseny Szegeden. Az idei jótékonysági kacsaúsztatással a szervezők célja 2 millió forint összegyűjtése, egy újabb életmentő szívműtétre a Gift of Life program keretében.

CSAKNEM 1700 MŰALKOTÁS MUTATKOZIK BE A MAGYAR EDE TÉREN

Mintegy 600 alkotó művét mutatja be a MAOE és a REÖK legújabb tárlata. A „Horizont” – on a műfajok széles spektrumát átfogva a legkülönbözőbb művészeti ágak mutatkoznak be, szeptember 4-től november 14-ig. Emellett „Találkozások” címmel egy izgalmas vándorkiállítást is láthatnak az érdeklődők a Magyar Ede téren.

GUBÁS GABI ÖNÁLLÓ ESTJE SZEGEDEN

Gubás Gabi Jászai Mari-díjas színművész Teljes lényeddel című önálló estjével várja a közönséget szombaton, azaz szeptember 4-én a Dóm Művészeti Szalon. A 2020 tavasz/nyár évadjának elmaradt, a Thália Színházban nagy sikerrel játszott darab Polcz Alaine életéről szól.

JÁTÉKRA FEL! MÉG TART AZ ŐSZI REPÜLŐRAJT

Kitört a 2021-es ősz, mi pedig egy full-full extrás nyereményekkel megspékelt játékkal szeretnénk megköszönni, hogy ennyire sokan vagyunk a Szeged365 Family-ben! Nagy virtuális ölelés, amiért 6 nap alatt 6.000-en költöztetek át az új oldalunkra, itt az idő, hogy megháláljuk a hűségeteket!

Köszönjük Nektek, hogy már ennyien “átköltöztetek” velünk az új Facebook oldalunkra! A régi hamarosan megszűnik, szóljatok minél több barátnak, ismerősnek, ITT várja őket az új otthonunk: (KATTINTS IDE)! Ne hagyjuk, hogy néhány gonosz kis algoritmus közénk álljon!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb