Kikapcs

Grandiózus szabadtéri kiállítás indult a REÖK előtt

Mintegy 600 alkotó művét mutatja be a MAOE és a REÖK legújabb tárlata, a szombat délben megnyiott „Horizont” című kiállításon a műfajok széles spektrumát átfogva a legkülönbözőbb művészeti ágak mutatkoznak be. Az épület előtti Magyar Ede téren „Találkozások” címmel egy izgalmas vándorkiállítást is láthatunk, amelyen 1700 művész alkotása mutatkozik be, 12 darab színes dobozba rendezve.

A tárlat a MAOE által eddig szervezett kiállítások anyagát, valamint a legutóbb vásárolt művek nagyméretű laminált reprodukcióit öleli fel: csaknem 1700 művész alkotása mutatkozik be, 12 darab színes dobozba rendezve. A szombat deles megnyitón Barnák László arról beszélt, hogy a  a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok év eleji egyesülésével az egyik legkomolyabb magyar kulturális intézmény jött létre, ennek természetesen része a REÖK is.

A szegedi kiállítás után a műveket Budapesten, a Hősök terén mutatják be a közönségnek, majd a digitális printeket az egészségügy intézményei számára, az anyagban található meseillusztrációkat pedig gyermekkórházaknak ajánlják fel. A Horizont című tárlat november 14-ig, a REÖK valamennyi kiállítóterében megtekinthető, míg a Találkozások mindössze egy napig, szeptember 5., délelőttig látható a Magyar Ede téren.

Fotók: Nyitrai Szilárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb