Közélet

Varga Mihály: segítséget fognak kapni a KKV-k a magasabb minimálbér kifizetéséhez

“A magyar gazdaság újraindítása az egyik leggyorsabb az Európai Unióban, és annak érdekében, hogy ezt a lépéselőnyt megőrizze Magyarország, a minimálbér jelentős emelésére is szükség van” – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter, miután Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével egyeztetett a tárca szerdai közleménye szerint.

A pénzügyminiszter és az iparkamara elnöke egyetértett abban, hogy a magasabb minimálbér kifizetésében segíteni kell a kis- és középvállalkozásokat, ezért vizsgálják a kompenzáció lehetőségeit – írja a Pénzügyminisztérium közleményében. 

Mint Varga Mihály mondta, széleskörű egyetértés van abban, hogy a minimálbér összegét jelentősen emelni kell, ugyanakkor a kormány a leginkább érintett kis – és középvállalkozásokat segíteni fogja ennek kigazdálkodásában.

A kamara a vállalkozásokkal folytatott egyeztetés során összegyűjtötte javaslatait, a kormány ezeket is figyelembe véve vizsgálja a kompenzáció, így például a további adócsökkentések lehetőségét – tájékoztatta az Origo.hu-t a Pénzügyminisztérium.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb