Közélet

Napi szívmelengető: kétezer forintos Casio-órában jött Budapestre Ferenc pápa, aki a reptéren bedobott egy magyar viccet

A már évek óta hordott, nyolc dollárt, azaz nagyjából 2400 forintot érő karórájában jött Budapestre vasárnap Ferenc pápa – írja a Telex. Tovább is van a jófej-faktorból: a katolikus egyház feje egy magyar (fa)viccel indított a reptéren.

A CASIO LEGOLCSÓBB MODELLJÉT HORDJA

A hét leginkább szívmelengető hírére vasárnap délutánig kellett várni: Ferenc pápa egy 2400 forintos Casio órában érkezett Magyarországra. Mint a Telex írja, a Redditen már hét évvel ezelőtt megjelent, hogy a pápa egy egyszerű Casio MQ24-7B2 típusú órát hord, amit később az óragyártó cég is megerősített. Ez a típus a vállalat egyik legolcsóbb modellje, minimális vízállósággal, nem túl acélos műszaki színvonallal.

ISTVÁNT, MAGYARORSZÁG ELSŐ KIRÁLYÁT MÉLTATTA

A katolikus egyházfő repülőgépe 9 óra körült leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, majd Erdő Péter bíboros, a magyar katolikus egyház vezetője köszöntötte.

Ezt követően a pápa hosszú autókonvojjal ment a Szépművészeti Múzeumhoz, ahol találkozott a magyar államfővel és miniszterelnökkel, majd pedig egyházvezetőkkel. Orbán Viktor azt kérte tőle, hogy mentse meg a keresztény Magyarországot.

EXTRA JÓFEJSÉG, A VÉGÉRE: FERENC PÁPA MÉG EGY MAGYAR VICCET IS ELTOLT

“Miért fogunk magyarul beszélni a Mennyben? Mert egy örökkévalóságig tart megtanulni!” – kezdte a pápa egy masszív poénnal, már rögtön a reptéren. Az epikus jelenetet Habsburg Eduárd, német-magyar katolikus író, forgatókönyvíró osztotta meg a Twitteren, aki hozzátette, majdnem “halálra röhögte” magát.

ELBÚCSÚZOTT A PÁPA, IRÁNY SZLOVÁKIA!

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek búcsúzott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren Ferenc pápától. A Szentatya Budapestről Pozsonyba utazik, ahová a tervek szerint fél négykor érkezik meg a gépe. Mint az Index írja, a napokban ellátogat Kassára és Eperjesre is, szlovákiai látogatása szerdán zárul.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb