Kikapcs

Ballon-spotting: rekord mennyiségű, több, mint 100 óriáslufi repül Szeged déli része felett ma délután!

Amikor elrajtolt a XXII. FAI Hőlégballon Európa-bajnokság, megígértük, hogy folyamatosan beszámolunk róla, hol tudjátok elcsípni a hőlégballonokat. Az ígéret szép szó, máris jövünk a ma délutáni koordinátákkal!

A legfontosabb infók, kedd délutánra:

  • felszállás: 17.30
  • programok vége: 19.00 környékén, napnyugtakor
  • ballonok száma: 100 felett
  • útvonal: Szeged déli része, live térkép IDE kattintva!

A ballonok 17.30-kor szállnak fel Sándorfalván, a Szegfű utca melletti területről. Ez most nagyon látványos lesz, több, mint 100 hőlégballon fog egyszerre felemelkedni a magasba. Mint a szervezők írják, a “Tétova keringő” nevű feladat során a Kiskunsági Nemzeti Parkot mutatják meg a mezőnynek és a Fehér-tó környékén kihelyezett 5 cél közül kell választaniuk egyet, ahová markert dobnak. Előírt lábmagasság nincs, így a merészebb versenyzők a földhöz közeli, akár 1-2 méter távolságra is leereszkedhetnek.

“Fly on” feladattal, azaz a tovább repüléssel zárul a ma délutáni versenyfeladat Szeged déli része felé. A kelet-nyugat 2800 koordináta vonalon kell célt választani, majd 1000 láb magasságból markert dobni és a lehető legpontosabban eltalálni a választott pontot.

Szóval, Szeged365 Family, szemeket az égre, mert az utolsó feladat egyben városi feladat is! Gyönyörű otthonunkat, Szegedet fogják a magasból megcsodálni a pilóták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb