KikapcsVideo365

Szeged365 ballon-spotting: irány a reptér, este pedig a Dóm tér! (frissítve, élőben jövünk)

Ahogy ígértük, különleges élményben lehet annak része, aki ma délután 5-kor a Szegedi Repülőtérre, vagy este 7-kor a Dóm térre látogat. Lesz 100 ballonos felszállás, aztán pedig fel-le fáklyázás, a fenomenális látvány garantált.

Mint a XXII. FAI European Hot Air Balloon Championship szervezői írják, 17:00 órától elkezdik összeszelni a ballonokat a pilóták, majd abban a pillanatban, amikor a versenybírók felvonják a zöld zászlót, kezdetét veszi a verseny és 30 percen belül fel kell szállnia a mezőny összes pilótájának. Ez azt jelenti, hogy délután 5 és fél 6 között 100 lufi fog felemelkedni a repülőtéren, ami leírva is ütősnek tűnik, hát még a helyszínen, élőben.

Andor kollégánk már kint, ha lekésnéd a produkciót, irány a vadonatúj Facebook oldalunk, élőben jövünk majd!

A DÉLUTÁNI FELADATOK: TORTÁZÁS ÉS FLY ON

A délutáni első feladat a “CAKE” fantázia névre hallgat. A levegőben a pilóta kijelöl magának egy 3 emeletes képzeletbeli tortát, aminek a rétegeiben kell repülnie a lehető legtöbb időt. A három emeletes torta szintje különböző pontszorzóval vannak ellátva:

  • A legfelső szint maximum 1km széles lehet: 3x szorzó
  • A középső szint maximum 2 km széles: 2x szorzó
  • Az alsó szint maximum 3 km széles lehet: 1x szorzó

Ezt követi “FLY ON” a feladat. A pilótáknak egy virtuális határvonal átlépése előtt ki kell jelölniük egy célpontot, amire a lehető legnagyobb pontossággal kell rárepülniük 1000 láb magasan és markert dobniuk.

A ballonokat IDE kattintva tudod követni.

ESTE 7-TŐL FÁKLYÁZÁS A NAPLEMENTÉBEN

Közel egy tucat hőlégballon függeszkedik és fáklyázik majd a csodálatos látványt nyújtó Dóm téren ma este, a naplementében. A Night Glowing eseményen a ballonok nem repülnek, hanem függeszkedni fognak, melynek látványa egyedüli és vissza nem térő látványt garantál minden kilátogatónak. 

FRISSÍTVE: ELINDULTAK A BALLONOK

Nagyjából 20 perc csúszással, de elkezdődött a felszállás, a helyszínről Magyar Andor kollégánk jön élőben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb