Közélet

Lejárt a határidő, Szegeden is utcára kerülnek az oltatlan egészségügyi dolgozók

Lejárt szerdán a határidő, ameddig az egészségügyi dolgozóknak kötelezően be kellett oltatniuk magukat koronavírus ellen. A Népszava információi szerint néhány százan lehetnek azok, akik távozhatnak a rendszerből a védőoltás megtagadása miatt.

KÉT HÉTTEL TOLTÁK KI A HATÁRIDŐT

A kormány korábban két héttel kitolta az eredetileg meghatározott határidőt, ami arra enged következtetni, hogy az egészségügyi dolgozók nem siettek felvenni az oltást a nyári hónapokban. A kormányrendelet szerint viszont azokat, akik nem kérik az oltást vagy nem mutatnak be 15 napon belül orvosi szakvéleményt, elbocsátják az állásukból.

SOKAN AZ UTOLSÓ PILLANATIG KIVÁRTAK

A Népszavának nyilatkozott Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, ő azt mondta, sokan az utolsó pillanatig kivártak, és vannak akik csak a munkahelyük megtartása okán mentek el az oltásra. Emellett sok múlt azon is, hogy az egyes kórházak mennyire próbálták meggyőzni a munkavállalóikat arról, hogy vegyék fel az oltást.

MINIMÁLIS A VAKCINÁT ELUTASÍTÓK ARÁNYA

A lap több nagyobb kórházat is megkeresett, ezek többségében 10-20 olyan alkalmazott volt, akiket nem oltottak be határidőre, a Semmelweis Egyetemen például a tízezer dolgozó alig egy százaléka olyan, aki megalapozott indok nélkül utasította el a vakcinát.

“Az előzetes adatokból az látszik, hogy nagyon kevés orvos és szakápoló nem oltatta be eddig magát” – mondta Gulyás Gergely a szerda délelőtti, maratonira sikerült Kormányinfón. A miniszter azt nyilatkozta, amint kijön a végeredmény, mindenképpen nyilvánosságra hozzák az adatokat.

Forrás: 24.hu, Népszava

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: this website
'Fel a tetejéhez' gomb