Közélet

Megszólalt Márki-Zay Péter a kocsma-gate kapcsán: tényleg nem értesítették az éttermet, hogy politikai rendezvényt fognak tartani

Rájuk kapcsolták a villanyt, majd kipaterolták a debreceni Belga Étterem és Sörözőből Hódmezővásárhely polgármesterét, egyben a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőjét, Márki-Zay Pétert és Pálinkás Józsefet – írtuk még hétfő reggel. Az ügyben délután megszólalt az érintett Belga Étterem, majd az esti órákban Hódmezővásárhely polgármestere is. Mint nyilatkozta, tényleg “elfelejtettek” szólni, hogy politikai rendezvényt tartanának a közismert pub-ban.

Ha lemaradtál volna róla, íme az eredeti sztori:

…és íme, az étterem nyilatkozata:

MÁRKI-ZAY PÉTER: “EZ HIBA VOLT TŐLÜNK”

Nem kért engedélyt politikai fórum megtartására a debreceni Belga Söröző és Étteremtől Márki-Zay Péter és Pálinkás József – ezt maga a hódmezővásárhelyi polgármester ismerte el a Debrecinernek. “Ez hiba volt” – mondta a politikus, aki Pálinkással együtt azt állította, hogy vasárnap este úgy rakták ki őket az étteremből, hogy volt asztalfoglalásuk. Az étterem ügyvezetője hétfőn erre azt válaszolta, hogy a két politikus, aki választási fórumot tartott az étteremben, „nem rendeltetésszerűen” használta a helyiséget, mert őket nem értesítették arról, hogy egy politikai rendezvényről lesz szól. Ráadásul az étterem eddig sem adott helyet politikai eseménynek, ehhez pedig konzekvensen tartotta magát a vezetés – írta a közleményben az ügyvezető.

Márki-Zay a Debrecinernek megjegyezte, hogy általában tájékoztatni szokták a rendezvényeik helyszíneit a programjaik politikai jellegéről. Ez azonban most nem történt meg. A kavarodást a vásárhelyi polgármester részben azzal magyarázta, hogy előzetesen utcafórumot szerettek volna tartani, de Pálinkás József javaslatára mégis az éttermet választották, a foglalást intéző munkatárs azonban csak magára az asztalfoglalásra kapott utasítást. Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségre pályázó politikus azt is állítja, hogy sem ő, sem Pálinkás nem tudott arról, hogy nem kaptak engedélyt a politikai rendezvényre.

Az ominózus, vasárnap esti utcafórum. Tipp, ha Debrecenben jártok: maga az étterem tényleg ocsortány mód drága, viszont cserében van náluk Chimay Rouge trappista sör (és ez elég nagy kunszt), ha arra jártok, egy kört mindenképp megér, a fületek ketté fog állni tőle…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb