Közélet

12 évre ítélték Szegeden a saját gyermekét megerőszakoló férfit

Megszületett az ítélet, 12 évet kapott az 51 éves, mezőhegyesi férfi, aki felesége távollétében a 9 éves kislányát többször is megerőszakolta. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla szerda reggel helybenhagyta a szexuális erőszak bűntette miatt 12 év szabadságvesztésre ítélt mezőhegyesi férfi ügyében hozott elsőfokú ítéletet.

EGY HETE ÍRTUK: TÖBBSZÖR IS MEGERŐSZAKOLTA GYERMEKÉT

Az 51 éves férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2015. és 2020. között négy gyermeke közül az egyik, akkor 9 éves, kiskorú lánygyermekével otthonukban – kihasználva feleségének távollétét – rendszeresen “szexuális cselekményeket” végzett. A férfi ezen magatartásával gyermekének súlyos szexuális és érzelmi traumát okozott, veszélyeztette testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését – írja közleményében a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség. A szexuális erőszak bűntettével vádolt férfi jelenleg is letartóztatásban van, a múlt héten a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a letartóztatást fenntartó határozat helybenhagyását.

Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk:

12 ÉV BÖRTÖN, 10 ÉV KÖZÜGYEKTŐL VALÓ ELTILTÁS

Az elsőfokú Gyulai Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette miatt 12 év börtönre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte továbbá végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

JOGERŐS AZ ÍTÉLET

A bűnösségét beismerő, a cselekmények elkövetésekor hat gyermeket saját háztartásában nevelő férfi 2018 évtől kezdődően 2020 februárjáig részben erőszakot, részben fenyegetést alkalmazott két gyermekkorú lányával szemben, miközben őket szexuálisan inzultálta. 

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A másodfokú Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően helybenhagyta az ítéletet, így az jogerős.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb