Szegedi ArcokVideo365

K@la Bácsi, Te vagy az? Fényes nappal csúnyázott egy férfi a Boldogasszony sugárúton (18+)

Megvan még a South Park mikulássapkás, éneklő-beszélő kakaemberkéje? Úgy fest, péntek délután K@la Bácsi ismét Szegeden járt, a Dávid olvasónktól kapott videó láttán két dolog jutott eszünkbe:

  • Az egyik, hogy vajon a sokat emlegetett, majd hűvösre tett szegedi Sz@rófantomot láthatjuk – e (újra) akcióba lépni a román-szlovák koprodukciós sci-fi horrorba illő jelenetben?
  • A másik pedig, hogy ma már biztosan nem fogunk enni, köszi Dávid, hogy támogattad a diétánkat.

Szóval, a dátum 2021. szeptember 24., valamikor délután 5 környéke, a helyszín pedig Szeged. Dávidunk az egyik Boldogasszony sugárúti szórakozóhely teraszáról lőtte a videót, amelynek megtekintését semmilyen korosztály számára nem ajánljuk. Tényleg.

Ne.

Nézd.

Meg.

Tényleg ne.

A francba, megnézted. Így jártál.

SZAGOS KALANDOK, MAGYARORSZÁG LEGSZEBB VÁROSÁBAN

Szinte halljuk, ahogy valamelyik talpraesett idegenvezető frappánsan sorolja meseszép belvárosunk nevezetességeit: “Kedves utasaink, balról láthatják Segesdi György az 1879-es Nagy Szegedi Árvíz emlékére krómacélból épített remekművét, hamarosan odaérünk az I. Világháborúban elesett 12 000 szegedi katona emlékére készült neoklasszicista Porta Herorumhoz, közben pedig kérem, csodálják meg városunk vadonatúj nevezetességét, az éppen szokásos közterületi performanszát végző Sz@rófantomunkat…”

A felvázolt szürreális jelenettel Szeged kettősségét szerettük volna éreztetni:

  • a mérleg egyik serpenyőjében ott csillog az 1879-es Nagy Szegedi Árvíz után újraépített, meseszép belváros, pezsgő kulturális élettel, sokszínű gasztrokultúrával, rengeteg hazai és külföldi egyetemistával és a világhírűen szép szegedi hölgyekkel,
  • a másikban viszont ott üvölt az évek óta megoldatlan hajléktalanhelyzet, amely rendre elrontja Szeged parádés összképét. Ebben a serpenyőben ott van az a teljesen abszurd tényező, hogy egy 163 ezres nagyváros centruma mindössze néhány nyilvános toalettel rendelkezik, a Mars téri piac, a Károlyi utca és a Dóm téri Vitrin mellett többek között, a Szent István, a Roosevelt és az Aradi Vértanúk terén (stílusosan, a “budi büfé” mellett) van egy-egy, bár az utóbbi kettő általában köszöni, nem üzemel.

A megoldatlan hajléktalanhelyzet és a nyilvános WC-k hiányának egyenes következménye az internet népe által Sz@rófantomnak elnevezett delikvens(ek) nem túl gusztusos ténykedése. Az idei évben nem a mai eset az első, és gyanítjuk, sajnos nem is az utolsó a Napfény Városában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb